Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο για το 2024 –...

Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο για το 2024 – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

- Advertisement -

Ανατροπή με τα πιο ισχυρά διαβατήρια σημειώθηκε στην φετινή παγκόσμια κατάταξη που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από την συμβουλευτική εταιρεία σε ζητήματα παγκόσμιας ιθαγένειας και διαμονής Henley & Partners, η οποία αντλεί δεδομένα από την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

 

Η σχετική λίστα αφορά στις χώρες χώρες, των οποίων τα διαβατήρια έχουν πρόσβαση σε διάφορους προορισμούς χωρίς να απαιτείται Visa. Έτσι, ο δείκτης διαβατηρίων Henley (Henley Passport Index) δείχνει τον βαθμό ελεύθερης πρόσβασης στους 227 προορισμούς.

Τα τελευταία πέντε χρόνια δύο χώρες της Ασίας και συγκεκριμένα η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη κυριαρχούσαν στην πρώτη θέση. Πλέον, στην πρώτη θέση της λίστας ισοβαθμούν έξι χώρες, αφού μαζί με τις τελευταίες προστίθενται και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, που είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία. Έτσι, οι πολίτες αυτών των χωρών μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 194 προορισμούς σ’ όλο τον κόσμο.

Η Νότια Κορέα, η Φινλανδία και η Σουηδία αποτελούν την τριάδα των χωρών που διεκδικούν από κοινού τη δεύτερη θέση με απρόσκοπτη πρόσβαση σε 193 προορισμούς. Η Αυστρία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, προσφέροντας πρόσβαση σε 192 χώρες.

Φέτος, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση μαζί με τη Μάλτα και την Ελβετία, που σημαίνει ότι οι Έλληνες ή όσοι κατέχουν ελληνικά διαβατήρια, μπορούν να ταξιδεύουν σε 190 προορισμούς χωρίς βίζα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ οι ΗΠΑ στην 7η, ενώ πριν ακριβώς από δέκα χρόνια (2014) κυριαρχούσαν από κοινού στην κορυφή του δείκτη.

O κατάλογος των κορυφαίων διαβατηρίων για το 2024

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ισπανία (194 προορισμοί)

Φινλανδία, Νότια Κορέα, Σουηδία (193 προορισμοί)

Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Ολλανδία (192 προορισμοί)

Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο (191 προορισμοί)

Ελλάδα, Μάλτα, Ελβετία (190 προορισμοί)

Αυστραλία, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία (189 προορισμοί)

Καναδάς, Ουγγαρία, Ηνωμένες Πολιτείες (188 προορισμοί)

Εσθονία, Λιθουανία (187 προορισμοί)

Λετονία, Σλοβακία, Σλοβενία (186 προορισμοί)

Ισλανδία (185 προορισμοί).

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα