Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑυστηρότερα μέτρα στις παιδικές κατασκηνώσεις

Αυστηρότερα μέτρα στις παιδικές κατασκηνώσεις

Μετά την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις, οι ιδιοκτήτες Παιδικών Κατασκηνώσεων, αναστέλλουν τη διαδικασία επισκεπτηρίου και ζητούν, πλέον, rapid test από τα παιδιά και όχι self test, όπως ισχύει βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Επισημαίνουν επίσης ότι η εμφάνιση κάποιων δεκάδων κρουσμάτων ανάμεσα στα 30.000 παιδιά, που φιλοξενούνται, αυτή την περίοδο σε κατασκηνώσεις ανά τη χώρα, είναι και αναμενόμενη και διαχειρίσιμη κάνοντας λόγο, ωστόσο, για ασαφή υγειονομικά πρωτόκολλα, που προκαλούν σύγχυση στους επαγγελματίες.

«Προσπαθούμε με όσα περισσότερα μέτρα μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού στα παιδιά, εκτιμάμε παράλληλα τα προβλήματα, που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι στις κατασκηνώσεις των οποίων εμφανίστηκαν τα κρούσματα έτσι ώστε να προχωρήσουμε και σε περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων Παναγιώτης Μπαρδάκης. «Καταρχήν αγνοούμε την σύσταση του πρωτοκόλλου για επισκεπτήριο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα γονέα επισκεπτήριο, επίσης η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται υποχρεωτικά με αρνητικό rapid test και όχι self test. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ασφάλεια των παιδιών».

Ασαφή και ελλιπή πρωτόκολλα

«Όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, φέτος, ενώ το επίσημο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ξεκινούσε 15 Ιουλίου του 2021, μάθαμε ότι έχει βγει πρωτόκολλο στις 18 Ιουνίου, μετά δηλαδή την έναρξη των κατασκηνώσεων, επίσης περιλαμβάνουν ασαφείς οδηγίες, που έχουν προκαλέσει σύγχυση στους συναδέλφους» τονίζει ο κ. Μπαρδάκης. «Με δική μας πρωτοβουλία διορθώσαμε, προς το καλύτερο, τις οδηγίες των πρωτοκόλλων. Ακόμα ένα πρόβλημα προκύπτει καθώς δεν είναι δυνατόν ένα πρωτόκολλο για κατασκηνώσεις να βγαίνει κάθε εβδομάδα όταν η κάθε κατασκηνωτική περίοδος διαρκεί 15 ημέρες. Θα έπρεπε να έχει ισχύ έως 31 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής, πάντως, στην ανανέωση των πρωτοκόλλων, που γίνεται κάθε εβδομάδα δεν υπάρχουν αλλαγές είναι πανομοιότυπα».

 

Πηγή:athina984.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα