Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑσφαλιστήριο: Πότε καλύπτει ατυχήματα σε σπορ και αθλητικές δραστηριότητες

Ασφαλιστήριο: Πότε καλύπτει ατυχήματα σε σπορ και αθλητικές δραστηριότητες

Ενα συχνό ερώτημα με πολλά «μυστικά» είναι εάν τα ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας ή «ατυχήματος» καλύπτουν τυχόν τραυματισμούς εν ώρα άθλησης.

Και με δεδομένο ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες αθλούνται, η παραπάνω απορία αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ενδεχομένως κατέχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η απάντηση είναι πως όταν ο τραυματισμός συμβεί στο πλαίσιο του «συμπτωματικού και τυχαίου» γεγονότος, τότε ο παθών καλύπτεται.

Η συνήθης εξαίρεση αφορά τα extreme sports τα οποία ξεφεύγουν από το σύνηθες που προσδιορίζει τον μέσο όρο της άθλησης. Επικίνδυνα σπορ όπως οι πολεμικές τέχνες, η πυγμαχία, οι αγώνες ταχύτητας μηχανοκίνητων οχημάτων δεν μπορεί να καλυφθούν από τα γνωστά συμβόλαια ασφάλισης που παρέχονται στον ευρύ πληθυσμό. Ωστόσο, και σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις υψηλού κινδύνου μπορεί να υπάρχουν κάποιες εταιρείες του εξωτερικού, που με ειδικούς όρους και ανάλογο υψηλό τίμημα μπορεί να παράσχουν κάποια κάλυψη.

Πάντως σε ό,τι αφορά τον μέσο όρο όπως λόγου χάρη ένα ατύχημα στο γυμναστήριο ή στο γήπεδο ή σε κάποιον χώρο άθλησης, οπότε πρόκειται για έναν φυσιολογικό και αναμενόμενο κίνδυνο, που ενδέχεται να προκύψει στον καθένα, η απάντηση είναι πως τον καλύπτει το ασφαλιστικό συμβόλαιο Υγείας ή το συμβόλαιο «ατυχήματος».

Εξαιρούνται της κάλυψης όσοι αθλούνται συστηματικά, σε ομάδες, με επαγγελματική κατεύθυνση, εντατικοποιημένα και σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Αυτές οι περιπτώσεις που υπερβαίνουν το σύνηθες και τον μέσο όρο δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Επομένως εάν έχετε ένα συμβόλαιο ατυχήματος και αθλείστε ως χομπίστες, τότε εάν σας τύχει ένα ατύχημα, το συμβόλαιό σας σάς καλύπτει σε ό,τι αφορά το ατύχημα, τυχόν ράμματα και φυσικοθεραπείες που μπορεί να χρειαστούν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα