Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑστυνομική επιχείρηση κατά της πειρατείας στην συνδρομητική τηλεόραση

Αστυνομική επιχείρηση κατά της πειρατείας στην συνδρομητική τηλεόραση

Μεγάλη επιχείρηση σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας πραγματοποίησε, την περασμένη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την καταπολέμηση της πειρατείας στην συνδρομητική τηλεόραση.

Η εν λόγω επιχείρηση αφορούσε σε δεκάδες περιοχές σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Δυτική Μακεδονία και συνελήφθησαν εννιά βασικά μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα για κατά περίπτωση συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και περί όπλων. Παράλληλα στην σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία μέλη, μεταξύ των οποίων και και τα αρχηγικά.

Για την επίτευξη του σκοπού της παράνομης δραστηριότητάς τους, τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν δημιουργήσει δίκτυο το οποίο υποστήριζαν τεχνικά στο οποίο λειτουργούσε ένας server για την παράνομη αναμετάδοση των καναλιών. Από την πλευρά τους, τα βασικά μέλη λειτουργούσαν με δικό τους πελατολόγιο ως μεταπωλητές των παράνομων συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, ενώ για να μην γίνουν αντιληπτοί εισέπρατταν τα χρήματα σε μετρητά ή μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων ή διαδικτυακών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, καθώς και μέσω κρυπτονομισμάτων. Κατόπιν των ερευνών σε σπίτια, οχήματα και επιχειρήσεις εντοπίστηκαν ψηφιακά και χειρόγραφα πελατολόγια χιλιάδων χρηστών με στοιχεία διεύθυνσης και αριθμούς κινητής, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, υπολογιστές με παράνομα λογισμικά διαχείρισης πελατών, κινητά τηλέφωνα και παράνομοι αποκωδικοποιητές, καθώς και πληθώρα ψηφιακών χρηματικών συναλλαγών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πηγή:e-evros.gr/gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα