Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑρχές Απριλίου διαθέσιμα τα δωρεάν self test

Αρχές Απριλίου διαθέσιμα τα δωρεάν self test

Ένα 24ωρο μετά την απόφαση για επίταξη ιδιωτών γιατρών στην Αττική, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μέχρι στιγμής η προσέλευση όσων κλήθηκαν έχει φτάσει στο 90%.

Όπως ανέφερε επίσης έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών επανέλαβε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ».

Στις προτεραιότητες για άνοιγμα παραμένουν λιανεμπόριο και σχολεία, ξεκαθάρισε η κ. Πελώνη, ωστόσο δεν ανέφερε αν κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό στις 29 Μαρτίου.

Τέλος, επισήμανε πως τα δωρεάν self test που θα διατίθενται στα φαρμακεία για τους πολίτες, θα είναι έτοιμα προς διάθεση στις αρχές Απριλίου.

«Εμείς είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα