Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπό τη δημοσιότητα στο μοναστήρι: Διάσημες Ελληνίδες που τα παράτησαν όλα και...

Από τη δημοσιότητα στο μοναστήρι: Διάσημες Ελληνίδες που τα παράτησαν όλα και αφοσιώθηκαν στον Θεό (ΦΩΤΟ)

Από τη δημοσιότητα σε μοναστήρι, γνωστές Ελληνίδες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Θεό. Με αυτό το θέμα, που κάθε Πάσχα έρχεται ξανά στο «φως» της δημοσιότητας, ασχολήθηκε η εκπομπή «Love it».

Το εν λόγω ρεπορτάζ, αφορά γυναίκες που από τη φήμη και τη δόξα αποφάσισαν για προσωπικούς λόγους να πάρουν μία πολύ μεγάλη απόφαση ζωής κάνοντας στροφή 360 μοιρών, ακολουθώντας τον μοναχισμό.

Άνια Φυσσούν

 

YouTube

Η Άνια Φυσσούν, είναι κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν και της Τέτας Χατζηχρήστου (κόρης του ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου). Στα πρώτα της βήματα ασχολήθηκε για λίγο διάστημα με την υποκριτική και μετά τη χειροτόνησή της, κόντρα στην επιθυμία των γονιών της, η Άνια ονομάζεται πλέον μοναχή Πορφυρία και σήμερα λέγεται πως βρίσκεται σε μια μονή στην Εύβοια.

Αλεξανδριανή Σικελιανού

 

YouTube

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού» και παρόλο που είχε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, εκείνη πήρε την απόφαση να αφοσιωθεί στον Θεό. Βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, στην αρχή ως διοικητικός υπάλληλος κι έπειτα ως μοναχή. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι η Σικελιανού αποσύρθηκε από τα εγκόσμια εξαιτίας μία απογοήτευσης στην προσωπική της ζωή.

 Γεωργία Αποστόλου

 

YouTube

Η Γεωργία Αποστόλου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα με επιτυχία συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες. Ωστόσο, το 2011 φούντωσαν οι φήμες ότι η νεαρή ηθοποιός εγκατέλειψε τα εγκόσμια, και κλείστηκε σε μοναστήρι. Η οικογένειά της τόνιζε τότε, ότι η Γεωργία ανέκαθεν ήταν πολύ κοντά στο Θεό. Η ηθοποιός μετά από χρόνια απουσίας κι ενώ ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε αν πράγματι κλείστηκε σε μοναστήρι, επέστρεψε στα εγκόσμια όμως ποτέ δεν έχασε την επαφή με την εκκλησία. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, αυτό ήταν και το μόνο που την ενδιέφερε, σύμφωνα με τον πατέρα της. Η είδηση για τον θάνατό της τον Ιούνιο του 2016, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον καλλιτεχνικό κόσμο.

 Μαίρη Αλεξοπούλου

 

YouTube

Η Μαίρη Αλεξοπούλου υπήρξε γνωστή τραγουδίστρια, και δούλεψε σε μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Φίλιππος Νικολάου κ.α. Ωστοσο, στα 42 της η τραγουδίστρια αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να αφοσιωθεί στο Θεό. Αιτία, στάθηκε ο θάνατος της κόρης της. Ήταν το 1984, όταν η 18χρονη κόρη της Αλεξοπούλου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Δύο χρόνια αργότερα, η τραγικη μητέρα πήρε την απόφαση να γίνει μοναχή. Πλέον, είναι η γερόντισσα Θεονύμφη σε μοναστήρι έξω από την Αθήνα.

Ναταλία Λινονάκη

 

YouTube

Η απόφαση της Ναταλίας Λιονάκη να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού και να απαρνηθεί τα εγκόσμια το 2009 σόκαρε τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και την οικογένειά της. Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, ζει μόνιμα στην Κένυα και ονομάζεται μοναχή Φεβρωνία. Η ίδια σε δηλώσεις της έχει πει ότι δεν παρασύρθηκε από κανέναν γι’ αυτήν την επιλογή της. «Κανείς δεν μπορεί να σε παρασύρει να γίνεις μοναχός. Αυτό είναι ο μεγαλύτερος μύθος που υπάρχει. Είναι η πιο συνειδητή, η πιο σοβαρή, η πιο μεγάλη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου και δε συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους», είχε δηλώσει στο παρελθόν, έπειτα από φήμες που αφορούσαν την προσωπική της ζωή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα