Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες πριν τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Αποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες πριν τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα οι αγρότες, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντησή των 15 εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ελληνικές σημαίες και κορναρίσματα τα τρακτέρ μπήκαν στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, όπου τους υποδέχτηκε πλήθος κόσμου.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου Ε65, από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα, έχυσαν γάλα πάνω σε ζωοτροφές, διαμαρτυρόμενοι για το κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.

«Απαιτούμε άμεση λύση, δεν προσερχόμαστε στον διάλογο για φωτογραφία με τον πρωθυπουργό και καφέ», λέει αγρότης στην ΕΡΤ.

«Όλοι προσβλέπουμε στην αυριανή συνάντηση. Πιστεύουμε ότι θα γίνει μέσα σε κλίμα διαλόγου και κατανόησης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού, αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε περισσότερο είναι από το υστέρημα συνολικότερα των Ελλήνων πολιτών και της οικονομίας μας», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης,

Συμβολική συγκέντρωση στο τελωνείο των Ευζώνων πραγματοποιούν οι αγρότες Παιονίας και Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι όπως υποστηρίζουν για τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων.

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα με ζεστές τις μηχανές τους και διαμηνύουν ότι αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με πιο δυναμικές δράσεις.

Αντιπαράθεση για την ένταση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης
Διευκρινίσεις για το περιστατικό με τους αγρότες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έδωσε μέσω της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, διαψεύδοντας ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των μπλόκων στην πόλη και υποστήριξε ότι θα έβλεπε τέσσερις πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς.

«Ο κ. Αυγενάκης ήρθε χθες στην Αλεξανδρούπολη για να πάει στην Κομοτηνή. Το μόνο που είχε προγραμματιστεί ήταν μια συνάντηση στο ξενοδοχείο που θα ξεκουραζόταν ο Υπουργός, υπήρξε μία συνάντηση προγραμματισμένη με τους εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγών με τέσσερις δηλαδή ανθρώπους, επειδή έχουν καεί, έχουν καεί ελιές και επειδή δεν προλαβαίναμε να πάμε στο ξενοδοχείο δεν προλαβαίναμε την πτήση, είπαμε θα πάμε στο αεροδρόμιο απευθείας, όπου εκεί καλέσαμε τους ελαιοπαραγωγούς αυτούς τους 4 ανθρώπους να τους δει ο υπουργός σε μία μικρή αίθουσα του αεροδρομίου», σύμφωνα με τον Σταύρο Κελέτση.

«Υπήρχε ραντεβού ήταν παρουσία και οι υπόλοιποι βουλευτές ΝΔ του νομού, ήταν όλος ο κόσμος περίμενε. Το να λέμε ότι δεν υπήρχε ένα ραντεβού, άλλο είναι να μην φτάνουν οι χρόνοι και άλλο δεν υπήρχε ραντεβού», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής.

Ο εκπρόσωπος του αγροτικού συλλόγου Έβρου και μέλος της δεκαπενταμελούς επιτροπής στην συνάντηση με πρωθυπουργό, Κώστας Καναβίδης επίσης τόνισε: «Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για την αλλαγή του σχεδίου του, ουδέποτε ενημερώθηκε κάποιος από εμάς, σε συνάντηση μαζί του να κάνει κάποια συζήτηση ή οτιδήποτε ότι δεν θα γίνει η συνάντηση».

Σε Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει, ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Μετά την ένταση που επικράτησε στο αεροδρόμιο οι αγρότες αποφάσισαν να μεταβούν στο τελωνείο των Κήπων.

Στις 11 το βράδυ περισσότερα από 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο των Κήπων. Όπως είπε, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου, το τελωνείο θα μείνει ανοικτό για λεωφορεία και αυτοκίνητα. «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, δεν θέλουμε κανένας να χάσει το εισόδημά του, αν θα κλείσει, θα κλείσει για τα φορτηγά».

«Οι αγρότες με τους αγώνες τους αποδεικνύουν ότι υπάρχει αντιπολίτευση», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ News, το βράδυ της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Ν. Αμπατιέλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα των αγροτών «που είναι δίκαια», αλλά και στην «αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και τη νέα ΚΑΠ, την οποία ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, από την οποία πηγάζουν τα προβλήματα των αγροτών στην Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σημείωσε, ακόμα, τις «τραγικές επιπτώσεις που έχει στην αγροτική οικονομία η «πράσινη μετάβαση» που υποστηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα