Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑπεργία σιδηροδρομικών μετά το νέο φιάσκο με μονή γραμμή 130 χλμ

Απεργία σιδηροδρομικών μετά το νέο φιάσκο με μονή γραμμή 130 χλμ

Σε νέα 24ωρη κινητοποίηση προχωρούν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά το νέο φιάσκο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Χτες 15 Μαΐου, ο πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, κατήγγειλε πως έλαβαν ενημέρωση ότι θα υπάρχει μονή γραμμή στο τμήμα Λάρισας- Πλατύ, επειδή δεν υπάρχει κλειδούχος.

«Δηλαδή θα κινούμαστε σε μονή γραμμή 130 χιλιομέτρων, γιατί ο σταθμός Λιτοχώρου -που εργάζεται- δεν έχει κλειδούχο. Αν δεν ντρέπεται & η ντροπή ποιος ντρέπεται ; Μονή γραμμή Λάρισα -Πλατύ γιατί έγινε ένα “βραχυκύκλωμα”. Μετά τα χυδαία ψέματα τους- και αυτό το σημερινό ολοκληρώνει την κοροϊδία – , ζητάνε από εμάς, να τους πιστέψουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά.
poster
Για το θέμα συνεδρίασαν εκτάκτως χτες το μεσημέρι οι μηχανοδηγοί και αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε 24ωρη κινητοποίηση στις 30 Μαΐου και παράλληλα να κάνουν καταγγελία στην ΡΑΣ για ασαφείς οδηγίες από τον ΟΣΕ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος των μηχανοδηγών σημειώνει:

Αργότερα πάντως ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκε κλειδούχος στον σταθμό του Λιτοχώρου.

Πρόσφατα το σωματείο των μηχανοδηγών κατέθεσε ακόμη ένα εξώδικο, που προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέου δυστυχήματος. Στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο κ. Γενηδούνιας έδωσε στη δημοσιότητα υπηρεσιακό έγγραφο του ΟΣΕ με ημερομηνία 30/7/2019 που αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε κανονικά μέχρι τότε, τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από πυρκαγιά και ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν φρόντισε να αποκατασταθεί η βλάβη (Βλ. «Εξώδικη προειδοποίηση των μηχανοδηγών», «Eφ.Συν.»).

efsyn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα