Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπάτη στο Instagram με λογαριασμό που δίνει «δώρο» κινητό μεγάλης αξίας (ΦΩΤΟ)

Απάτη στο Instagram με λογαριασμό που δίνει «δώρο» κινητό μεγάλης αξίας (ΦΩΤΟ)

Τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα μέσω ενός λογαριασμού στο Instagram o οποίος παραπλανητικά αναφέρει ότι χρήστες κέρδισαν ένα iPhone 13 PRO MAX.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, πρόκειται για τον λογαριασμό με όνομα χρήστη promax13_greece στον οποίο οδηγούνται χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά από tag που τους έκαναν σε φωτογραφία άλλοι χρήστες. 

Τι ισχύει

Σύμφωνα με την περιγραφή που υπάρχει στο λογαριασμό, για να κερδίσει κάποιος το iPhone θα πρέπει να μεταβεί στην ιστοσελίδα bestevents.site. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας ενημερώνονται ότι για να λάβουν το δώρο θα πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις του διαγωνισμού και να καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ.

Στο κάτω μέρος της σελίδας παρουσιάζονται παραπλανητικά σχόλια, τα οποία έχουν πρόσφατη ημερομηνία, η πλειονότητα των οποίων αναφέρουν ότι κέρδισαν το κινητό. Στα σχόλια φαίνεται ότι υπάρχει και απάντηση από λογαριασμό που συνδέεται με την κατασκευάστρια εταιρεία (Τεχνική Εξυπηρέτηση Apple).

 

Όσον αφορά τον «διαγωνισμό», οι επισκέπτες καλούνται να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις: 

Ερώτηση 1 από 3: Χρησιμοποιείς προϊόντα Apple;

Ερώτηση 2 από 3: Γιατί επιλέγεις iPhone αντί άλλα smartphones;

Ερώτηση 3 από 3: Σε περίπτωση αν κερδίσεις, είσαι έτοιμος να περιμένεις 5 μέρες για παράδοση στην πόρτα σου;

Σύμφωνα πάντα με το ellinikahoaxes.gr, όποια απάντηση κι αν επιλεγεί στις ανωτέρω ερωτήσεις, οι συμμετέχοντες περνούν επιτυχώς στο επόμενο βήμα του “διαγωνισμού”. Σε αυτό θα πρέπει να “μαντέψουν” σε ποιο από τα 12 κουτιά υπάρχει κρυμμένο το κινητό τηλέφωνο. Όσες φορές δοκιμάσαμε, εμφανιζόταν πάντα στην 2η προσπάθεια.

Στο μήνυμα που αναδύεται αναφέρεται ότι το “δώρο” θα φτάσει σε 5-7 ημέρες και ότι θα υπάρχει κόστος για την μεταφορά του, το οποίο το χρεώνεται αυτός που το κέρδισε. Η σελίδα που ανακατευθυνόμαστε αναφέρει ότι το κόστος θα είναι 3€. Σε αυτή οι επισκέπτες καλούνται να καταχωρήσουν προσωπικά στοιχεία στην αρχή και στο επόμενο βήμα τα στοιχεία της χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας που θα χρεωθούν το ποσό.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες απάτες, στην συγκεκριμένη για να προχωρήσουν οι επισκέπτες της σελίδας στο τελευταίο βήμα (καταχώρηση στοιχείων πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας), είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν τους όρους χρήσης.

Σε αυτούς, όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα που ακολουθεί, τα 3 ευρώ δεν είναι για την αποστολή του “δώρου” αλλά για την δοκιμαστική περίοδο μίας συνδρομητικής υπηρεσίας πρόσβασης σε πλατφόρμα. Η δοκιμαστική περίοδος διαρκεί δύο (2) ημέρες και ξεκινά όταν συμπληρωθούν τα στοιχεία πληρωμής κατά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα. Μόλις η δοκιμαστική περίοδος παρέλθει και από τη στιγμή που δεν έχει ακυρωθεί η συνδρομή, τότε αυτόματα χρεώνονται 49.99€ σε μηνιαία βάση.

Στους όρους χρήσης αναγράφεται ότι για την επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να αποσταλεί σχετικό αίτημα εντός 7 ημερών από την ημερομηνία χρέωσης. Για την ακύρωση της συνδρομής και για την αποστολή παραπόνων ως μέσο επικοινωνίας αναφέρεται το email:info@MonitorBuilder.com.

Ανακοίνωση για αντίστοιχες διαδικτυακές απάτες έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε αυτήν συστήνει στους χρήστες τα εξής:

δεν πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα και να συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, μέσω των οποίων μπορεί να ζητούνται ακόμη και προσωπικά τους δεδομένα,

να μην αποστέλλουν σε υποτιθέμενες διαδικτυακές έρευνες προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα,

η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των “όρων συμμετοχής”, οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα