Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑντιτίθεται ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στις μετακινήσεις αστυνομικών στη ΓΑΔΘ

Αντιτίθεται ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στις μετακινήσεις αστυνομικών στη ΓΑΔΘ

Ως “αναίτια” και “άνευ προηγούμενου ανακύκλωση” χαρακτηρίζει η ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τις μετακινήσεις προσωπικού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενίσχυση της Τροχαίας, της ΟΠΚΕ και την ίδρυση νέου τμήματος ενδοοικογενειακής βίας, με επιστολή της στον υπουργό προστασίας του πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, κ. Δημήτρη Μάλλιο.

Συγκεκριμένα σε αυτή κάνει λόγο πως ο τρόπος που πραγματοποίησης των εν λόγω ενισχύσεων, που φτάνουν τις 400, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα αναφορικά με τον σχεδιασμό και κατά πόσο γίνεται βιαστικά και στοχεύει στην δημιουργία εντυπώσεων. Ακόμα επισημαίνει πως “οι Διευθύνσεις που ενισχύονται ταυτόχρονα ενισχύουν άλλες Υπηρεσίες!”, προσθέτοντας ότι “Όποιος κι αν είναι ο κρυφός στόχος, οι υπηρεσιακές συνέπειες είναι σημαντικές και δυσβάσταχτες για τα Α.Τ. και τα Τ.Α. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση της ΟΠΚΕ και ο τριπλασιασμός της δύναμής της, αυτομάτως σημαίνει και πολλαπλασιασμός του φόρτου εργασίας για τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, τα οποία στην πλειοψηφία τους υπολειτουργούν, με πολλά εξ αυτών να μην μπορούν να στελεχώσουν ούτε ένα περιπολικό βάρδιας”.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι προκαλείται ανισορροπία στο προσωπικό, με την δημιουργία αστυνομικών δυο ταχυτήτων. Αυτών που αμείβονται με τον πενιχρό μισθό του αστυνομικού, κι αυτών που μετακινούνται με έξοδα δημοσίου και ουσιαστικά αμείβονται με διπλό μισθό, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια επιθυμία μεταξύ των συναδέλφων τους για αποσπάσεις ως μέσο κάλυψης των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα