Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑνοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση με Johnson & Johnson

Ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση με Johnson & Johnson

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.
Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ενώ η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μελέτη που έγινε σε απρόθυμους να εμβολιαστούν. Όπως φάνηκε ο κύριος λόγος μη εμβολιασμού ήταν η πεποίθηση πως είναι άτρωτοι στη λοίμωξη. Η μελέτη, είπε, αφορούσε σε διάφορα κράτη και το φαινόμενο ήταν πιο έντονο σε κράτη που επικρατεί ο εγωκεντρισμός.

Αρχικά η κα. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην ανοσία ανθρώπων που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν νοσήσει. Όπως είπε σήμερα γνωρίζουμε ότι η ανοσία διαρκεί έξι ή περισσότερους μήνες. “Για άτομα που είχαν νοσήσει με Covid, υπάρχει σύσταση για μια δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τη νόσηση, συνέχισε. Η φυσική ανοσία συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου και λέγεται υβριδική, προστατεύοντας και από τη μετάλλαξη Δέλτα”. Όπως είπε, η ανοσία είναι υψηλή αλλά όχι 100% προστατευτική, καθώς “επηρεάζεται από την ηλικία, υποκείμενα νοσήματα και μεταλλάξεις”.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα