Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑνησυχία στον Έβρο – Κίνδυνος πλημμύρας από τα ανοιχτά αναχώματα

Ανησυχία στον Έβρο – Κίνδυνος πλημμύρας από τα ανοιχτά αναχώματα

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο με τους κατοίκους να ανησυχούν ότι θα υπάρξουν εκ νέου έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, εξαιτίας των εργασιών που δεν έχουν ολοκληρωθεί στον ποταμό. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ότι για ακόμα μία φορά θα βιώσουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της κακαιρίας.

«Δυστυχώς τα αναχώματα είναι ακόμα ανοιχτά. Δυστυχώς πάλι θα μπει μέσα στις καλλιέργειες το νερό, πάλι θα έχουμε προβλήματα». Με αυτή τη δήλωσή του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου προειδοποιεί τους κατοίκους της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου να προσέχουν, να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του δήμου για να παραμείνουν ασφαλείς.

Ίδια δραματική κατάσταση εδώ και χρόνια
Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, περιγράφοντας μία δραματική κατάσταση που παραμένει χρόνια τώρα χωρίς να βελτιώνεται. “Με καθαρισμό της κοίτης του ποταμού και ένα φράγμα στο Δέρειο, θα λυνόνταν το πρόβλημα για πάντα“, είπε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αδράνεια της ΠΑΜΘ και του Υπουργείου, διότι “είναι κάτι που συμβαίνει τόσα πολλά χρόνια και ποτέ δεν δόθηκε μια σοβαρή λύση“.

“Ευελπιστούσαμε ότι επειδή ο Έβρος είχε κηρυχθεί όλος ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα είχαν επισπευσθεί οι διαδικασίες, αλλά δεν έγινε τίποτα“. Ως ένα μικρό βήμα προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση – στο μακρινό μέλλον όμως – αναγνώρισε την πίστωση 2.000.000 ευρώ από το Υπουργείο για την τεχνική μελέτη σχετικά με την κατασκευή φράγματος στο Μ. Δέρειο.

Πολιτικές ευθύνες και γραφειοκρατικές διαδικασίες
Ευθύνες βαρύνουν πολλές πλευρές, ακόμα και υπηρεσιακούς παράγοντες, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννογλου, ο οποίος περιέγραψε και μια δυσλειτουργική γραφειοκρατική διαδικασία που αποτελεί τροχοπέδη στις άμεσες παρεμβάσεις.

“Θεωρούσαμε ότι θα γίνονταν οι εργασίες με απευθείας αναθέσεις, αφού ο νομός κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης“, είπε “αλλά δεν υπήρξε άμεση χρηματοδότηση από το κράτος (σ.σ. περίπου 8.000.000 ευρώ υπολογίστηκε το ποσό για τους καθαρισμούς της κοίτης και την επιδιόρθωση των αναχωμάτων) και προχώρησαν στις χρονοβόρες διαδικασίες με διαγωνισμούς, αναδόχους κλπ“.

 

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα