Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑνασφάλιστοι: Μέχρι 30 Απριλίου η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς

Ανασφάλιστοι: Μέχρι 30 Απριλίου η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς

Το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους θα ισχύσει κανονικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι αφορά συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από διαμαρτυρίες και καταγγελίες πολιτών αλλά και γιατρών, πως υπάρχουν ασθενείς που χρειάζονται άμεσα φάρμακα και δεν μπορούν να βρουν έγκαιρα ραντεβού στις δημόσιες δομές.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς- αιμοκαθαρόμενους κλπ όπως ορίζεται στον νόμο.

Συνεπώς, για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά.

Την απόσυρση του μέτρου συνταγογράφησης φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες μόνο από γιατρούς δημόσιων δομών υγείας, ζήτησε σήμερα εκ νέου παρέμβασή του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ «το μέτρο αυτό δεν έχει καμία άλλη λογική παρά να αναγκάσει τους πολίτες αυτούς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να εξασφαλίσουν ραντεβού σε δημόσιες δομές μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πέραν αυτού, διαχωρίζει τους ιατρούς της χώρας με απαράδεκτο τρόπο σε ιατρούς του δημοσίου και ιατρούς του ιδιωτικού τομέα και καταστρατηγεί τον Νόμο περί ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα