Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑναστολές Δεκεμβρίου: Τι ισχύει για εργαζόμενους στα μαγαζιά με click away

Αναστολές Δεκεμβρίου: Τι ισχύει για εργαζόμενους στα μαγαζιά με click away

Ξεκινά η πληρωμή του επιδόματος 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου τις επόμενες ημέρες. Πληρωμές και τον Ιανουάριο. Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε επιχείρηση που λειτουργεί με click away.

Καταληκτική ημερομηνία μέχρι 31 Δεκεμβρίου έχει δοθεί για τις αιτήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα 534 ευρώ. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Επειδή, ωστόσο, η προθεσμία για αιτήσεις που αφορούν στο επίδομα είναι ακριβώς η 31η Δεκεμβρίου, ορισμένοι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, θεωρούνται κλειστές επομένως εργαζόμενοι σε αυτές δικαιούνται το επίδομα 534 ευρώ.

Πόσα χρήματα από τα 534 ευρώ θα μπουν στους λογαριασμούς
Οι εργαζόμενοι δικαιούνται 17,8 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εργάστηκαν. Αυτό σημαίνει ότι το ανώτερο ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού -δηλαδή τα 534 ευρώ- θα το λάβουν όσοι δεν έχουν εργαστεί καμία ημέρα του Δεκεμβρίου.

Πώς κάνετε αίτηση στο ΕΡΓΑΝΗ
Οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους έως τις 31/12.

Σε περίπτωση εργαζόμενου, με δύο ή παραπάνω εργοδότες, το επίδομα που θα λάβει, θα υπολογιστεί βάσει του συνόλου των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα