Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑλόννησος: Εισαγγελική παρέμβαση για τη θανάτωση της φώκιας – μασκότ «Κωστή»

Αλόννησος: Εισαγγελική παρέμβαση για τη θανάτωση της φώκιας – μασκότ «Κωστή»

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας θα βρεθεί η θανάτωση της φώκιας της Αλοννήσου, «Κωστής», της μασκότ του νησιού, που θανατώθηκε πριν λίγες μέρες με ψαροντούφεκο.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική έρευνα από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, μετά και τις μηνύσεις που κατέθεσαν για την υπόθεση ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το mangesianews.gr, η εισαγγελέας ζήτησε να εντοπιστεί ο δράστης, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες.

Ακόμη, ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από λουόμενους που μπορεί να είδαν κάτι παράξενο στο σημείο αλλά και να διερευνηθεί το κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπου είναι το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Βόρειων Σποράδων.

Ήδη ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus έχουν καταθέσεις μηνύσεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα