Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑλεξανδρούπολη: Πέθανε ο εργαζόμενος που τραυματίστηκε σοβαρά την Πρωτοχρονιά εν ώρα υπηρεσίας

Αλεξανδρούπολη: Πέθανε ο εργαζόμενος που τραυματίστηκε σοβαρά την Πρωτοχρονιά εν ώρα υπηρεσίας

- Advertisement -

Ο εργαζόμενος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τραυματίσθηκε βαριά την Πρωτοχρονιά, εν ώρα υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων και έκτοτε νοσηλευόταν.

«Η νέα αυτή απώλεια εργαζόμενου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη, αγανάκτηση και μαζί θυμό», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες εξακολουθούν να αδιαφορούν επιδεικτικά για τα σοβαρά προβλήματα, τους κινδύνους και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες των ΟΤΑ ωθώντας πολλές φορές τους εργαζόμενους να εκτελούν τα καθήκοντα τους παίζοντας τις ζωές τους κορόνα γράμματα», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Νεκρός εργαζόμενος: «Έως πότε θα συμβαίνει αυτό;»
«Έως πότε θα συμβαίνει αυτό; Γιατί Αιρετοί και κυβέρνηση δεν παίρνουν μέτρα; Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις για τα συνεχιζόμενα Εργατικά Ατυχήματα και δυστυχήματα στους ΟΤΑ το αυτί κανενός από τους υπευθύνους δεν ιδρώνει», σημειώνεται επίσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ «η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως κρύβεται, αποφεύγει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να απαντήσει στα πολλά «γιατί» των οικογενειών των αδικοχαμένων συναδέλφων από την εγκληματική αδιαφορία και τις ευθύνες κυβέρνησης και Αιρετών».

Επίσης, τέθηκαν τα παρακάτω σημαντικά ερωτήματα: «Εφαρμόζονται οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας; Χορηγούνται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.); Γίνονται προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις; Υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας; Είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα. Ένα ακόμη δε, είναι, σε ποιες περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων εντοπίστηκαν και καταλογίστηκαν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες; Ή μήπως τα εγκλήματα συγκαλύπτονται;».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα πρόληψης, αποφυγής και αποτροπής των ατυχημάτων «καλώντας την κυβέρνηση και τους Αιρετούς να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται εδώ και τώρα για να σταματήσει επιτέλους η… αιματοχυσία». «Είναι ζήτημα ζωής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα