Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑλαλούμ με το Freedom Pass! Τα ΚΕΠ δεν έχουν λάβει την εγκύκλιο...

Αλαλούμ με το Freedom Pass! Τα ΚΕΠ δεν έχουν λάβει την εγκύκλιο για τα 150 ευρώ (Βίντεο)

Μπορεί οι αιτήσεις για το Freedom Pass των 150 ευρώ στους νέους που έχουν κάνει το εμβόλιο να έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν κωδικούς στο Τaxisnet ολοκληρώνουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας στο gov.gr ,ωστόσο για τους υπόλοιπους τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες αυτοί θα πρέπει να απευθυνθούν στα ΚΕΠ για την διαδικασία τα οποία όμως δηλώνουν… άγνοια καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης Κοχύλης, μιλώντας στο Open, είπε ότι στα ΚΕΠ πηγαίνουν νέοι για το voucher των 150 ευρώ αλλά φεύγουν άπραγοι καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μιας οι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει οδηγίες.

«Έρχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος – οδηγία από το υπουργείο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας και σκηνικά εντάσεις με τους δυσαρεστημένους πολίτες.

Για τα εμπόδια που έχουν προκύψει με το voucher των 150 ευρώ, απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως τόνισε στο OPEN, “υπάρχουν 263.000 νέοι, 18-25 ετών οι οποίοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους ή έχουν ολοκληρώσει και είναι δικαιούχοι του voucher. Από τη Δευτέρα άνοιξε η εφαρμογή και ήδη 141.000 έχουν κάνει αίτηση στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet και ήδη από σήμερα θα έρχονται οι πρώτες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “4.500 αιτήσεις έχουν γίνει μέσω ΚΕΠ τις δύο τελευταίες ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, επομένως λειτουργεί η εφαρμογή”. Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι “είναι προσβλητικό για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ να ακούγεται ότι δεν είναι σε λειτουργία η εφαρμογή”.

«Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα απαντηθούν με έγγραφο του υπουργείου. (…) Υπάρχουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει ο εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή είναι λειτουργική η εφαρμογή και έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις από τους συναδέλφους του προέδρου των εργαζόμενων στα ΚΕΠ» πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συμπλήρωσε: “είναι ενημερωμένοι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα