Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈως 70% η μείωση της κίνησης τις καθημερινές στην εστίαση - Τι...

Έως 70% η μείωση της κίνησης τις καθημερινές στην εστίαση – Τι ζητούν οι επιχειρηματίες

Για πτώση της επισκεψιμότητας τις καθημερινές στα εστιατόρια σε ποσοστό που αγγίζει το 70 – 80%, και λιγότερο τα Σαββατοκύριακα, έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο Ιωάννης Δαβερώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής, λέγοντας ότι το 60 – 65% του πληθυσμού που είναι εμβολιασμένο είναι οι εν δυνάμει πελάτες τους, ενώ, οι επιχειρηματίες καλύπτουν το 100% των υποχρεώσεων τους. Γι’ αυτό και ζητούν στήριξη από την Πολιτεία.

Μιλώντας για τη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων προστασίας που αποκλείουν από τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους ανεμβολίαστους ο κ. Δαβερώνης είπε ότι κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να ρισκάρει με τα μέτρα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, διότι τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην όλη κατάσταση που επικρατεί αλλά υπάρχει μια μείωση της επισκεψιμότητας των πελατών στην Αττική της τάξης του 70 – 80%, ενώ τα Σαββατοκύριακα η πτώση φτάνει και το 50%», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια κινητικότητα στην αγορά γιατί ο κόσμος θέλει να βγαίνει.

«Η εστίαση δεν ζητάει χρήματα. Στην παρούσα φάση θα πρέπει να γίνει μια μείωση στα ενοίκια, τα δημοτικά τέλη και να γίνουν αναστολές στο προσωπικό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής επισημαίνοντας ότι οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους είναι στο 100%. Και όπως είπε, «αν η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τον κλάδο ζωντανό, θα πρέπει να στηριχτεί ο κλάδος. Είμαστε σε αναμονή. Θεωρώ ότι όσο δυσκολεύουν τα πράγματα κάποια από τα μέτρα (στήριξης) που έχουμε βάλει στο τραπέζι θα ικανοποιηθούν».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα