Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈχτισε αρχαιότητες στους τοίχους του σπιτιού του (ΦΩΤΟ)

Έχτισε αρχαιότητες στους τοίχους του σπιτιού του (ΦΩΤΟ)

Έκθαμβοι έμειναν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, όταν μπήκαν στο σπίτι ενός Έλληνα στην Κάλυμνο για να κάνουν έρευνα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συλλέξει για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων, καθώς βρήκαν αρχαία αντικείμενα ενσωματωμένα στην… τοιχοποιία!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε στην κατοικία του υπόπτου, βρέθηκαν τμήματα μαρμάρινων κατασκευών εντοιχισμένα σε διάφορα σημεία του οικήματος που είχε κτίσει και είναι άγνωστο ακόμη πού τα είχε βρει. Ακόμη, κατασχέθηκαν έξι αρχαίοι πήλινοι αμφορείς και τμήματα αμφορέων διαφόρων διαστάσεων, καθώς και επτά μαρμάρινα αντικείμενα και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής.

kalimnos_2

 

Όλα τα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και φυλάσσονται για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων που θα τα χρονολογήσει και θα εκτιμήσει την αξία και την προέλευσή τους.

Όσο γι’ αυτά που είναι αδύνατο να αποσπαστούν από το κτίριο, εφαρμόστηκε κατάσχεση με μεσεγγύηση από τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων και οπλοκατοχή.

kalimnos_3

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα