Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈτσι μας «αδειάζουν» τον λογαριασμό- Αυτά είναι τα επικίνδυνα «emails»

Έτσι μας «αδειάζουν» τον λογαριασμό- Αυτά είναι τα επικίνδυνα «emails»

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας με ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από διάφορους λογαριασμούς.

«Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΙΚ.

Τα μηνύματα στέλνονται από διάφορους λογαριασμούς e-mail όπως π.χ. marketing@rolatrek.com.br και administrativo@lbc.com.br αλλά χρησιμοποιούν ως εμφανιζόμενο όνομα το όνομα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ή κάποιο παρόμοιο και σκοπό έχουν να σας προτρέψουν να ανοίξετε καποιο συνημμένο έγγραφο που περιλαμβάνει κάποιον ιο ή να πατήσετε κάποιον σύνδεσμο που οδηγεί σε κακόβουλο λογισμικό ή σε σελίδα Phishing που προτρέπει στην εισαγωγή προσωπικών κωδικών.

Πολλές φορές γράφουν το εξής: Please see/review attached. Thanks

«Παρακαλούμε εάν λάβετε τέτοιο μήνυμα διαγράψτε το χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που πιστεύετε πως έχετε κάνει εισαγωγή κωδικών σε σελίδα Phishing, θα πρέπει να αλλάξετε κωδικό άμεσα» αναφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα