Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈρχεται η ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων

Έρχεται η ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων

Για δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης των διαβατηρίων εντός του 2021 κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις νέες πλατφόρμες που σχεδιάζει το υπουργείο, σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, και ανακοίνωσε ότι εντός λίγων εβδομάδων θα μπορούν οι πολίτες να ανανεώνουν το διαβατήριό τους από το σπίτι τους, ανεβάζοντας μια ψηφιακή φωτογραφία και πληρώνοντας το σχετικό παράβολο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «πριν από το τέλος της χρονιάς θα παρέχουμε ως υπηρεσία και το γνήσιο της υπογραφής που θα γίνεται ψηφιακά».

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων για το FreedomPass Data, το δωρεάν πακέτο των 50GB, οι αιτήσεις έφτασαν τις 14.000, ενώ «έχουν ήδη πιστωθεί τα 50GB σε 11.000 αριθμούς τηλεφώνων». Διευκρίνισε ότι δικαιούχοι είναι νέοι 15-17 ετών που έχουν εμβολιαστεί έστω και με μία δόση εμβολίου κατά του Covid.

Τέλος, μίλησε και για το MyHealth App, δηλώνοντας ότι είναι ένα πρόπλασμα του ψηφιακού ιατρικού φακέλου. Όπως επεσήμανε, η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα του.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα