Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈρευνα για την γνώμη της Ελληνικής κοινωνίας για τους "γάμους των ομόφυλων...

Έρευνα για την γνώμη της Ελληνικής κοινωνίας για τους “γάμους των ομόφυλων ζευγαριών”

Οι θετικές γνώμες προηγούνται των αρνητικών σε δημοσκόπηση αναφορικά με το ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είδε το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο λόγος για την πανελλαδική έρευνα της aboutpeople για λογαριασμό του “Eteron-Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή”, η οποία θέτει στους συμμετέχοντες το ερώτημα, αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τους “γάμους” μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου ομόφυλων. Συγκεκριμένα το 56,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί έναντι του 38,9% που απάντησε ότι διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί. Όπως γίνεται αντιληπτό και από την ίδια την έρευνα πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο οι απόψεις διίστανται, ενώ έχει ήδη προξενήσει αντιδράσεις μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στα δημογραφικά χαρακτηριστικά της έρευνας φανερώνεται πως οι γυναίκες είναι πολύ πιο θετικές από τους άντρες (63,3% έναντι 49%) καθώς και οι νεότεροι σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους. Το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών απαντήσεων σημειώνεται στις ηλικίες 17-24 (67,7%) και το χαμηλότερο στις ηλικίες 65+ (49,6%). Ακόμα οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι περισσότερο θετικοί σε αυτή την εξέλιξή, από εκείνους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (61,1% έναντι 48,2%). Τέλος οι κάτοικοι της Αττικής  τάσσονται υπέρ με 60,7%, σε αντίθεση με αυτούς της περιφέρειας με 52,8%.

Αναφορικά με βάση την ψήφο τους στις εκλογές του Ιουνίου, διαπιστώνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πλέον θετικοί με 85,8%, με εκείνους του ΚΚΕ (79,1%) να έπονται και ακολούθως της Πλεύσης Ελευθερίας (59,5%), του ΠΑΣΟΚ (57,9%), της Νέας Δημοκρατίας (46,2%), της Νίκης (26%), της Ελληνικής Λύσης (21,9%) και των Σπαρτιατών (18,3%). Επιπλέον σε ιδεολογικό επίπεδο φαίνεται ότι όσο πιο αριστερά τοποθετούνται οι ερωτώμενοι, τόσο πιο θετικοί. Στην αριστερά οι θετικές απαντήσεις είναι 86,1%, στο κέντρο 57,4% και στη δεξιά 27,2%.

Επιπλέον όσον αφορά το ερώτημα για το ζήτημα των “τεκνοθεσιών” από ομόφυλα ζευγάρια, οι φαίνεται να διαφοροποιούνται, αφού το 37,2% απάντησε ότι συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, ενώ το 58,6% απάντησε ότι διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

Ολόκληρη η έρευνα εδώ:https://eteron.org/gamos-omofylon-zeygarion-ti-pisteyoyn-oi-ellinides-kai-oi-ellines/

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα