Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈντονη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης το επόμενο 48ωρο στην χώρα μας - Προσοχή...

Έντονη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης το επόμενο 48ωρο στην χώρα μας – Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Η αφρικανική σκόνη δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες, εντείνοντας αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Ζωή Δεμέστιχα, εξηγεί ότι «αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το μέγεθος των σωματιδίων που έρχεται στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι τα σωματίδια μεταφέρουν βαρέα μέταλλα, τα οποία είναι τοξικά για τον άνθρωπο.

«Στα σωματίδια ενσωματώνονται βακτήρια, μύκητες και γύρη» δήλωσε, τονίζοντας ότι τα σωματίδια μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση στο ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό. «Οι αλλεργικοί μπορεί να έχουν επίταση των συμπτωμάτων ενώ μπορεί να φτάσει και να δημιουργεί πρόβλημα στα μάτια και στο δέρμα», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, ένας άνθρωπος με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να έχει πιο σοβαρά συμπτώματα, τονίζοντας ότι ρόλο παίζει η έκθεση στο νέφος αλλά και οι δραστηριότητες. «Ένας άνθρωπος που εργάζεται στην ύπαιθρο καταλαβαίνεται ότι θα έχει πιο έντονα συμπτώματα», τόνισε.

«Εκτός από τους αλλεργικούς, πρέπει να ενημερώσουμε και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες πρέπει να αποφεύγουν την κίνηση σε εξωτερικούς χώρους και να κάθονται σε κλειστούς χώρους καθαρά αεριζόμενους», είπε η κα Δεμέστιχα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα