Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Έκρηξη» της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο το 2021

«Έκρηξη» της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο το 2021

«Έκρηξη» της ενδοοικογενειακής βίας παρατηρείται στη χώρα μας απο την αρχή του έτους. Αυξήθηκε μάλιστα ο αριθμός των γυναικών οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.

Τα στοιχεία έχουν προκύψει από τη γραμμή SOS 15900, στην οποία από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έγιναν πάνω από 4.000 κλήσεις εκ των οποίων οι 2.869 αφορούσαν σε περιστατικά βίας,όπως μεταδίδεi το Star. Πάνω από 50 γυναίκες – θύματα βίας που έζησαν τραγικές στιγμές κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσα στο σπίτι τους, κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθούν με τα παιδιά τους επειγόντως σε έκτακτα καταλύματα πριν εισαχθούν σε ξενώνες φιλοξενία.

Ανησυχητικά όμως είναι και τα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία αυτή τη φορά για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Οι Αρχές διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια.

Συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα