Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Χειριστικός, είχε απομονώσει την Καρολάιν»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Χειριστικός, είχε απομονώσει την Καρολάιν»

Στις σχέσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δικάζεται για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράους, με το θύμα κατά τη διάρκεια της κοινής τους ζωής, περιστράφηκε η χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που είχε συγκλονίσει πριν από ένα χρόνο την κοινή γνώμη.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, στην οποία είχε προστρέξει για ψυχολογική στήριξη το ζευγάρι από τον Νοέμβριο του 2020, κατέθετε επί ώρες για όσα η ίδια είχε αποκομίσει από τις συζητήσεις της με την άτυχη Καρολάιν, αλλά και όσα είχε εντοπίσει στον χαρακτήρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως «χειριστικό τύπο», που είχε απομονώσει από το περιβάλλον της την 20χρονη σύζυγό του, την ήλεγχε και δεν της επέτρεπε να συνάψει κοινωνικές σχέσεις.

«Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική», τόνισε η μάρτυρας, «ελεγκτική, πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της τής έστελνε χρήματα, τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ηθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί, όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου…».

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής της, ο κατηγορούμενος κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις, ενώ απηύθυνε δεκάδες ερωτήσεις στη σύμβουλο ψυχικής υγείας, επιχειρώντας να αποδομήσει την κατάθεσή της και να υπονομεύσει τα όσα είπε για εκείνον και τη σχέση του με την Καρολάιν.
Σε ό,τι αφορά την επιλογή του σπιτιού από το ζευγάρι, το οποίο η Ελένη Μυλωνοπούλου ενέταξε στη χειριστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και στην προσπάθειά του να απομονώσει τη σύζυγό του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ανέφερε, υποβάλλοντας ερωτήσεις στη μάρτυρα, ότι το σπίτι ενοικιάστηκε με πρωτοβουλία της συζύγου του, πριν εκείνη ακόμη περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Επίσης σε ό,τι αφορά τη μαρτυρία της, ότι η Καρολάιν δεν είχε χρήματα διότι όσα της κατέθεταν οι γονείς της τα έπαιρνε ο ίδιος, ο κατηγορούμενος είπε ότι «έπαιρνε 1.000 ευρώ τον μήνα από τους γονείς της και είχε λογαριασμό στον οποίο εγώ δεν είχα καμία πρόσβαση».

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας, απαντώντας στις ερωτήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, υπογράμμισε ότι όσα γνωρίζει τα γνωρίζει από τις συνεδρίες που είχε με την Καρολάιν, την οποία χαρακτήρισε ένα καλόκαρδο παιδί, που ήταν φοβισμένο και αποκομμένο από όλους, προσθέτοντας ότι, ενώ ο κατηγορούμενος παρουσίαζε τη ζωή του ανθόσπαρτη, η Καρολάιν της είχε πει «ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι».

Ειδικά για το στυγερό έγκλημα που διέπραξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ενώ παράλληλα σκηνοθέτησε δήθεν ληστεία, η μάρτυρας υπήρξε καταπέλτης. «Ο Αναγνωστόπουλος με την πράξη του έδειξε ότι δεν σεβάστηκε το πτώμα, δεν σεβάστηκε το παιδί του, που το τοποθέτησε πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του», τόνισε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις αρχές Μαΐου με πρώτη δικάσιμο τη 10η του μηνός.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα