Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κηδεύεται στην Αλόννησο η 20χρονη Καρολάιν – Το...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κηδεύεται στην Αλόννησο η 20χρονη Καρολάιν – Το προφίλ των δραστών

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 στην Αλόννησο, οι φίλοι και συγγενείς της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τα χέρια των αδίστακτων ληστών μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά, μπροστά στον σύζυγο και το 11 μηνών κοριτσάκι της. Όπως είναι φυσικό, στο πατρικό της στην Παλαιά Χώρα επικρατεί κλίμα οδύνης για το άτυχο κορίτσι.

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο», δήλωσε στο OPEN ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας Στράτος Μπαλάσκας. «Είναι ζήτημα τιμής να τους βρούμε, στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν υπάρχει ρεπό, μόριο μόριο ψάχνουν για να βρουν δείγμα DNA» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ποντάρουμε στη μεθοδικότητα που έγινε η εγκληματική πράξη. Είναι σκληροί άνθρωποι, 99% έχει να κάνει με ποινικούς. Τα 300.000 ευρώ (με τα οποία έχουν επικηρυχθεί οι δολοφόνοι) πάνε και στους ποινικούς, τα λιγουρεύονται », πρόσθεσε.

Η ΕΛ.ΑΣ. σκιαγράφησε τα προφίλ των δραστών
Οι αρχές έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ των εγκληματιών της 20χρονης μητέρας με τη βοήθεια του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν. Ο σύζυγος βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, ο ένας εκ των δραστών, ο «κοντός», είναι εκείνος που έδεσε και έπνιξε την άτυχη 20χρονη. Ο δράστης υπολογίζεται ότι έχει περίπου 1,70 ύψος και είναι ευτραφής. Επίσης, φορούσε μια μπαλακλάβα στο πρόσωπο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Οι άλλοι δύο δράστες είναι εκείνοι που ακινητοποίησαν και έδεσαν τον σύζυγο, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο 33χρονος, ήταν ψηλοί, αδύνατοι, μαυροντυμένοι άντρες. Ο ένας κρατούσε ένα ασημένιο περίστροφο, ενώ ο δεύτερος ένα μαύρο πιστόλι.

Οι ύποπτες ληστείες
Οι αρχές, από τη λίστα που εξέταζαν, έχουν στρέψει τις έρευνές τους, κυρίως, σε 3 ύποπτες ληστείες σε Κορωπί, Αρτέμιδα και Αγία Παρασκευή. Οι ληστείες αυτές έγιναν με τον ίδιο τρόπο εισβολής και ήταν κυρίως σε σπίτια όπου έμεναν ηλικιωμένοι.

το Κορωπί, συγκεκριμένα, εισέβαλαν στο σπίτι ενός 86χρονου, τον ξυλοκόπησαν και απέσπασαν λίγα χρήματα. Αντίστοιχα, στην Αγία Παρασκευή μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, όπου παρέμειναν αρκετή ώρα στον χώρο.

Η πιο βίαιη ληστεία από τις τρεις ήταν στην Αρτέμιδα, όπου εισέβαλαν σε σπίτι 84χρονης, την έδεσαν με καλώδια και την ξυλοκόπησαν βάναυσα.

Παράλληλα, μετά την επικήρυξη των αρχών για πληροφορίες, έχουν ληφθεί εκατοντάδες μαρτυρίες, όμως προς το παρόν δεν είναι αξιοποιήσιμες. Στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. έχει επίσης και ένα βίντεο με πιθανό τσιλιαδόρο από τη μέρα της ληστείας.

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Να εξαντλήσουν κάθε δικονομική δυνατότητα με στόχο την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης μητέρας και την τιμωρία των δραστών καλεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας τους συναδέλφους του.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρεμβαίνει στην υπόθεση ζητώντας με παραγγελία του από τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών “αυτονοήτως” στα πλαίσια της λειτουργικής τους αρμοδιότητας να συμβάλλουν, «κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

Ο κ. Πλιώτας στο έγγραφο του αναφέρεται στο έγκλημα υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Τέλος, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι «σταθερή αποστολή και υποχρέωση” της Εισαγγελίας είναι “η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα