Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΆγιο Όρος: Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τους 40 μοναχούς που έχουν...

Άγιο Όρος: Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τους 40 μοναχούς που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Άγιο Όρος, όπου ήδη 40 μοναχοί έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό και 1.050 από τους 1.800 διαμένοντες έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το ιερό βουνό της Ορθοδοξίας έχει εξελιχθεί σε εστία υπερμετάδοσης αλλά και παραπληροφόρησης παρά τις μεγάλες απώλειες από την αρχή της πανδημίας.

Ανάμεσά τους στους «μόνιμους κατοίκους» προσμετρώνται όμως, και 400 Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, με τους τελευταίους, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να έχουν τη φήμη των «σκληροπυρηνικών» και να αρνούνται πεισματικά τον εμβολιασμό τους. «Μάλιστα όταν είχαν μεταξύ τους νοσούντες κάλεσαν γιατρούς από το Βελιγράδι. Δεν δέχονταν Έλληνες. Αυτή τη στιγμή πάντως ένα μοναστήρι είναι σε καραντίνα ενώ δύο – τρία δεν δέχονται επισκέπτες για προληπτικούς λόγους».

Πάνω από 40 οι νεκροί
«Έχουν φύγει πολύτιμοι άνθρωποι που είχαν πολλά ακόμα να προσφέρουν», αναφέρει ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. «Ταυτόχρονα νοσούν αρκετοί πατέρες, ενώ άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας» προσθέτει εμφανώς συγκινημένος.

Ερωτώμενος για τις περιπτώσεις ιερωμένων που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία και για την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα επιμένει τόσο εντός όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγίας. Το κλίμα που επικρατεί δε, στην Αθωνική Πολιτεία, φαντάζει εμφυλιοπολεμικό, με τους «επαναστατημένους» ιερομόναχους να αποκαλούν «εγκάθετους» εκείνους που συντάσσονται με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Τι αναφέρει ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους
Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε πως πλέον το 75% των μοναχών έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί.«Ένα 55 με 60% των μοναχών, γύρω στα 1.050 έχουν νοσήσει, 30% είναι εμβολιασμένοι. Είναι αφιερωμένοι στην προσευχή και λογικά έχουν μικρή σχέση με τον έξω κόσμο. Δεν υπάρχει τηλεόραση στο Άγιο Όρος, ασφαλώς έχουν κινητά. Τώρα, αν υπήρξαν δύο, τρεις περιπτώσεις που εξέφρασαν απόψεις σε γνωστούς τους εναντίον του εμβολίου μπορεί να υπήρχαν».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα