Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧαλκιδική: Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κασσάνδρας

Χαλκιδική: Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κασσάνδρας

- Advertisement -

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κασσάνδρας αντέδρασε στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κασσάνδρας μέσα από το νέο δικαστικό χάρτη, προχωρώντας σήμερα σε μαζική κινητοποίηση για στο Ιστορικό Ειρηνοδικείο, όπως αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση.

«Ο δήμος είναι αντίθετος στις επιχειρούμενες αλλαγές, αιτιολογώντας τη θέση του και μέσα από το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, έχοντας προβεί σε σχετικά διαβήματα προς πάσα αρμόδια κατεύθυνση», δηλώνει η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου: «Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου, το οποίο μάλιστα λειτουργεί από τον καιρό της Τουρκοκρατίας πλην του χρονικού διαστήματος 1969-1987, διότι: Θα έχει άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στην απονομή της Δικαιοσύνης αφού θα αυξηθεί ο όγκος υποθέσεων στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου μετά την συγχώνευση, με συνέπεια να μην επιτυγχάνεται ο σκοπός της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της Δικαιοσύνης.

Πραγματοποιείται δίχως να λαμβάνονται υπόψη, η γεωγραφική ιδιαιτερότητα, οι ελλιπείς συγκοινωνίες και οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις των χωριών του Δήμου Κασσάνδρας από τον Πολύγυρο, οι οποίες θα δυσκολέψουν την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των κατοίκων μας. Το Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας εκδίδει ανά έτος πλήθος αποφάσεων και περαιώνει καθημερινά πολύ μεγάλο όγκο πράξεων και υποθέσεων, όπως προσημειώσεις, προσωρινές διαταγές, κληρονομητήρια, αποποιήσεις, πιστοποιητικά, διαθήκες, διαταγές πληρωμής και απόδοσης μισθίου, εκθέσεις κ.λπ. οι οποίες εφεξής θα περαιώνονται μόνο από το Πρωτοδικείο Πολυγύρου με ότι αυτό σημαίνει από πλευράς ταλαιπωρίας και κόστους για τους δημότες μας.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, ο Δήμος Κασσάνδρας θα διατρανώσει με απόλυτο τρόπο τη θέλησή του να μην καταργηθεί-συγχωνευτεί και συνεπώς να μην μεταφερθεί εκτός του Δήμου Κασσάνδρας το Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας και ζητά από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έστω την ύστατη στιγμή να πάρουν πίσω τις συλλήβδην καταργήσεις των Ειρηνοδικείων. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Κασσάνδρας καλεί τους Βουλευτές του Νομού Χαλκιδικής να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα του στην Βουλή».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα