Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΧαλάρωση lockdown : Πού διαφωνεί και γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας

Χαλάρωση lockdown : Πού διαφωνεί και γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας

Πλήθος ερωτημάτων και σεναρίων έχει προκαλέσει η διαφοροποίηση του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη σχετικά με την επαναλειτουργία των λυκείων της χώρας.

Εκείνοι, όμως, που αναζητούν απαντήσεις αρκεί να ανατρέξουν στους πίνακες και στα διαγράμματα που «έντυσαν» τη διάλεξή του, στις αρχές της εβδομάδας, στην Ακαδημία Αθηνών. Εκείνη την ημέρα, χωρίς προσποιητή αισιοδοξία ή απαισιοδοξία – άλλωστε η ομιλία του εστίαζε στις επιστημονικές αβεβαιότητες και στην αναζήτηση της αλήθειας – και με πυξίδα τα σκληρά δεδομένα, έμεινε πιστός σε εκείνο που γνωρίζει να κάνει καλύτερα: να προσεγγίζει επιστημονικά ένα πολυσύνθετο (όπως έχει εξελιχθεί) ζήτημα, όπως αυτό της τρέχουσας πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό ξεδίπλωσε το καλό και το κακό επιδημιολογικό σενάριο. Προειδοποίησε συγκεκριμένα για 1.000 διασωληνωμένους ασθενείς έως τον Μάιο. Ανέλυσε ότι η αρνητική αυτή εξέλιξη προϋποθέτει ότι ο δείκτης Rt θα αυξηθεί στο 1,1, από το 0,96 που υπολογίζεται σήμερα.

 

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα