Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΦορολογικές δηλώσεις 2022: Δεν θα δοθεί παράταση - Πότε λήγει η προθεσμία...

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Δεν θα δοθεί παράταση – Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής

Προθεσμία έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15:00,έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021. Παρά τα σχετικά αιτήματα και παρόλο που υπολείπονται προς υποβολή περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις Ε1 (αλλά και σχεδόν το 40% των δηλώσεων Ε3 από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες), το υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στα σενάρια για νέα παράταση των φετινών φορολογικών δηλώσεων πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας. Όπως σημειώνουν πηγές, φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου 2022.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 4,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις ενώ σύνολο περίπου 6,4 εκατ. δηλώσεων που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν φέτος.Πώς και πότε θα εξοφληθεί ο φόρος εισοδήματος

Η παράταση στη προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα καταβολής του φόρου εισοδήματος ο οποίος μπορεί να εξοφληθεί σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου και την τελευταία έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

Εκτός από τις 8 μηνιαίες δόσεις υπάρχουν και άλλες δύο επιλογές για τους οφειλέτες, είτε να εντάξουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, είτε να τον εξοφλήσουν μέσω της πιστωτικής τους κάρτας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα