Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦοράς ακουστικά ενώ οδηγείς; Αυτό είναι το πρόστιμο που σε περιμένει

Φοράς ακουστικά ενώ οδηγείς; Αυτό είναι το πρόστιμο που σε περιμένει

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κοιτώντας γύρω στο φανάρι, βλέπουμε οδηγούς να μιλούν στο τηλέφωνο, κρατώντας τη συσκευή κοντά στο στόμα ή να φορούν τα ακουστικά, ασύρματα ή ενσύρματα και να επικοινωνούν σαν να είναι αυτό το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνουν εκείνη τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί είναι λάθος και αντικοινωνική αυτή η συμπεριφορά.
Αυτό που πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε, είναι πως από τον ΚΟΚ προκύπτει πως ακόμα και η “κάλυψη” των αυτιών του οδηγού, είναι παράβαση η οποία τιμωρείται με πρόστιμο και μάλιστα τσουχτερό. Επειδή η τάση που παρατηρείται είναι σχεδόν κανείς να μην δίνει σημασία σε κάτι τόσο καίριο για την ασφάλεια των μετακινήσεων, όπως φαίνεται έχει έρθει η ώρα να ληφθούν μέτρα από την
Η απαγόρευση της χρήσης των ακουστικών κατά τη διάρκεια της οδήγησης, είναι ρητή και αναφέρεται ξεκάθαρα στην παράγραφο 2 του άρθρου 13 που αφορά στον οδηγό του εκάστοτε οχήματος του Κ.Ο.Κ. και από εκεί μάλιστα “συνδέεται” απευθείας με την ασφάλεια των μετακινήσεων καθώς γίνεται λόγος για “εμπόδιο” στην επαφή του οδηγού με την ασφαλή κίνηση του αυτοκινήτου στους δημόσιους δρόμους.
Συγκεκριμένα, στην εν λόγω παράγραφο του Κ.Ο.Κ. που αφορά στη συμπεριφορά του οδηγού, αναφέρεται πως “απαγορεύεται να χρησιμοποιεί εν κινήσει ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές. Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση”.
Το πρόστιμο που προβλέπεται για την περίπτωση που ο οδηγός “συλληφθεί” κατόπιν ελέγχου να κάνει χρήση των ακουστικών του με τον τρόπο που περιγράφεται πιο πάνω, είναι 100 ευρώ ενώ παράλληλα χάνει και το δίπλωμά του για ένα μήνα.
- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα