Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΥποψήφια για Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2025 η Λάρισα

Υποψήφια για Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2025 η Λάρισα

Τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2025 διεκδικεί η Λάρισα, με την δημοτική αρχή της Θεσσαλικής πρωτεύουσας να έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα ο δήμος Λαρισαίων «αγκαλιάζει» την πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου Νεολαίας, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συνεργασίας με κοινό στόχο την ανάδειξη της πόλης ως κέντρο καινοτομίας και νεανικής δημιουργικότητας.

Από την πλευρά του ο εκ του προαστίου της Γιάννουλης καταγόμενος δήμαρχος κ. Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την συγκεκριμένη απόφαση επισήμανε ότι “Η ανάδειξη του Δήμου μας ως Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2025 θα αποτελέσει ένα ορόσημο για την πόλη μας, φέρνοντας στο προσκήνιο την αξία της νεολαίας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και προόδου. Θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα προσφέρει ευκαιρίες, θα ενδυναμώσει τις νέες γενιές και θα αναδείξει την πόλη μας ως ένα κέντρο καινοτομίας και νεανικής δημιουργικότητας”. Αντίστοιχα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας, κ. Αλέξανδρος Τσάτσος ανέφερε πως: “Θέλουμε τη Λάρισα μια πόλη που όχι μόνο υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ευημερία των νέων, αλλά και τους ενθαρρύνει να γίνουν ενεργοί πολίτες που συμβάλλουν θετικά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης μας”.

Η πρόταση υποβολής του σχετικού αιτήματος, για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025» εγκρίθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (19.09.2025), από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, στη συνεδρίαση του οργάνου στις 5 Σεπτεμβρίου 2024. Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων, με την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένες κάθε φορά και σε διαφορετικό ζήτημα, με κέντρο αναφοράς τους νέους ανθρώπους:

  • Διασύνδεση Συμβουλίων Νεολαίας ανά την Ευρώπη – Ενίσχυση της Συνεργασίας και της Συμμετοχής των Νέων
  • Δράσεις Αθλητισμού για Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων
  • Δράσεις Πολιτισμού
  • Δράσεις Συμπερίληψης για Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων
  • Δράσεις Ψυχικής Υγείας για Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων
  • Δράσεις για Τεχνητή Νοημοσύνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη για Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων
  • Δράσεις για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα των Νέων από τον Δήμο Λαρισαίων
  • Δράσεις για την Υγεία και την Πρόληψη των Νέων
  • Δράσεις για το Περιβάλλον
  • Δράσεις για την Προώθηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στους Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων
  • Δημιουργία μιας κάρτας πολιτισμού, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους, για διευκόλυνση προσβάσεων σε σινεμά, μουσεία, θέατρα, μαθήματα χορού ή αγορές βιβλίων κ.τ.λ.

Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, διαδικασία διαβούλευσης, με ειδική καμπάνια που τρέχει στα του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου αναφορικά με τις ανάγκες των νέων στην πόλη. Ο σχετικός σύνδεσμος βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Λαρισαίων: https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/nea-anakoinwseis/13456-i-larisa-ypopsifia-gia-ethniki-proteyousa-neolaias-2025-theloume-ti-gnomi-sou.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα