Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤριήμερη απεργία στα διαγνωστικά κέντρα από τη Δευτέρα, με τροπολογία απαντά το...

Τριήμερη απεργία στα διαγνωστικά κέντρα από τη Δευτέρα, με τροπολογία απαντά το υπ. Υγείας

- Advertisement -

Με τροπολογία που αποτυπώνει την προσπάθεια στήριξης του κλάδου των Κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων, απαντά το υπουργείο Υγείας στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από το Συντονιστικό Όργανο των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) από τη Δευτέρα 18 ως την Τετάρτη 20 Ιουλίου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι την προσεχή Τρίτη θα ψηφιστεί στη Βουλή η ενίσχυση του κλάδου με επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ στον κλειστό προϋπολογισμό τους ενώ η συνολική αύξηση θα φθάσει τα 55 εκατομμύρια με την ανακατανομή. Επιπλέον, το υπουργείο δεσμεύεται έναντι των ιδιωτών παρόχων του ΕΟΠΥΥ, στους οποίους περιλαμβάνονται τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, για την είσπραξη του claw back και για το ετος 2021 σε 120 δόσεις αντί για 12, όπως ισχύει.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη “με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται έμπρακτα ο προϋπολογισμός και η ρευστότητα του συγκεκριμένου κλάδου για το 2022 ενώ αντίστοιχα θα υπάρξουν επόμενες παρεμβάσεις και για το 2023”.

Από την πλευρά του, το Συντονιστικό Όργανο εμμένει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως έχουν προοαναγγελθεί. Αυτό σημαίνει πως το επόμενο τριήμερο Δευτέρα έως Τετάρτη στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια δεν θα γίνονται δεκτά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων του Οργανισμού για εξετάσεις.

Παράλληλα, το Συντονιστικό Όργανο διαμαρτύρεται για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά τα “ποιοτικά κριτήρια” στις εξετάσεις μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, για την οποία θεωρεί πως “παραβιάζει κάθε κανόνα της ιατρικής επιστήμης και βιοτεχνολογίας”. “Σε όλες τις επαφές που έχει κάνει το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. με όλους τους αρμόδιους φορείς έχει λάβει διαβεβαίωση ότι τα ποιοτικά κριτήρια θα ήταν αποτέλεσμα διαλόγου με τους επιστημονικούς φορείς και τους αρμόδιους εκπρόσωπούς τους, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, πλην όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο, ενώ είχαμε στείλει τις απόψεις μας και περιμέναμε σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ” επισημαίνει σε ανακοινωσή του.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα