Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΤζανάκης: Τέλη Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε νέα παραλλαγή του κορονοϊού - Δεν...

Τζανάκης: Τέλη Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε νέα παραλλαγή του κορονοϊού – Δεν αποκλείω στοχευμένα μέτρα

Τα κρούσματα είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που δηλώνονται, σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη. Τι είπε για την 4η δόση

Καμπανάκι, για την εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορονοϊού στα τέλη Σεπτέμβρη, κρούει ο καθηγητής Πνευμονολογίας,  Νίκος Τζανάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν στοχευμένα μέτρα σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα κρούσματα είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που δηλώνονται στον ΕΟΔΥ,  επισημαίνοντας ότι τα μέτρα περιορισμού και επιτήρησης της πανδημίας δεν τηρούνται από την πλειονότητα του κόσμου.

Τέλη Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε νέα παραλλαγή του κοροναϊού

«Έχουμε μια κατάσταση σχετικής πίεσης στις απλές κλίνες, αλλά δεν έχουμε καθόλου πίεση στις ΜΕΘ» είπε ο κ. Τζανάκης στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι ασθενείς που νοσούν πάνε στο νοσοκομείο για άλλες παθήσεις και εκεί ανακαλύπτουν ότι έχουν κοροναϊό.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για μην κολλήσουμε αποκάλυψε ότι «ίσως στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε νέα μετάλλαξη του ιού» εκφράζοντας την ελπίδα να μην είναι επικίνδυνη.

«Δεν αποκλείω στοχευμένα μέτρα ατομικής ευθύνης στα σούπερ μάρκετ και χώρους συγχρωτισμού», συμπλήρωσε αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για την 4η δόση

Αναφορικά με την τέταρτη αναμνηστική δόση των mRNA εμβολίων κάλεσε τους ηλικιωμένους, να κάνουν την τέταρτη δόση.

Μιλώντας για την ηλικιακή κατηγορία άνω των τριάντα ετών ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο: «Δεν συστήνω την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε άτομα έως 59 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, και ιδίως σε όσους έχουν νοσήσει».

Μιλώντας για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που σχεδιάζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες εξέφρασε την άποψη ότι βρίσκεται δύο βήματα πίσω από τον ιό. «Χρειάζεται ένα εμβόλιο ριζικά επικαιροποιημένο, το οποίο σε ένα βαθμό θα υπερκαλύπτει τις μεταλλάξεις», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζανάκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα