Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΤζανάκης: Η Όμικρον 2 διεισδύει σε ευπαθείς ομάδες πάρα πολύ εύκολα -Ποιοι...

Τζανάκης: Η Όμικρον 2 διεισδύει σε ευπαθείς ομάδες πάρα πολύ εύκολα -Ποιοι κινδυνεύουν

«Οι αυξημένοι θάνατοι είναι χαρακτηριστικό του επιδημιολογικού περιβάλλοντος που επικρατεί», είπε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε, δε, ότι η Όμικρον 2 «διεισδύει σε ευπαθείς ομάδες πάρα πολύ εύκολα». Ακόμα και αν είναι τριπλά εμβολιασμένοι έχουν τόσα προβλήματα που προκαλούν επιπλοκές με τη λοίμωξη. Κινδυνεύουν κυρίως οι άνω των 75 ετών που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας ή κλινικές, ενώ όσοι είναι έως 65 ετών και έχουν ρυθμισμένα τα προβλήματα υγείας τους δεν κινδυνεύουν με 3 δόσεις εμβολίου.

Κινδυνεύουν, επίσης, όσοι δεν έχουν χτίσει άμυνα λόγω φαρμάκων ή ασθένειας ή εκείνοι που το ανοσοποιητικό του δεν ανταποκρίθηκε.Όλοι αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν με 4η δόση, επεσήμανε ο κ. Τζανάκης. Τέλος, εκτίμησε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού, αλλά όχι πάνω από 20.000.

Εκτίναξη των επαναλοιμώξεων λόγω Όμικρον

Ο συνολικός αριθμός επαναλοιμώξεων που καταγράφηκε έως και 03/04/2022 ήταν 115.201, ποσοστό 4% επί του συνολικού αριθμού των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων θετικών αποτελεσμάτων.Με την επικράτηση του στελέχους Όμικρον η συχνότητα εμφάνισης των επαναλοιμώξεων παρουσίασε αύξηση.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα