Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΣυγκλονίζει η ιατροδικαστής για τα Γλυκά Νερά: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ το...

Συγκλονίζει η ιατροδικαστής για τα Γλυκά Νερά: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρωινό της 11ης Μαίου”

.

Την φρίκη που αντίκρισε περνώντας το κατώφλι του σπιτιού στα Γλυκά Νερά, όπου ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν, περιγράφει για πρώτη φορά σε συνέντευξή της στο “Βήμα της Κυριακής” και στον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου.

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πρωινό της 11ης Μαΐου, όταν μπήκα στη σκηνή του εγκλήματος. Μια νεαρή κοπέλα δολοφονημένη στο κρεβάτι της, ένα σκυλί κρεμασμένο στην σκάλα και ένα ορφανό μωρό έξω στον δρόμο σε κάποια αγκαλιά. Είναι πολύ σκληρή αυτή η δουλειά και κάποιες φορές γίνεται ακόμα σκληρότερη”, δήλωσε η έμπειρη ιατροδικαστής, διευθύντρια στο Εργαστήριο Ιατρικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιεί κάθε χρόνο περίπου 1.000 νεκροψίες – νεκροτομές και άλλες 700 κλινικές εξετάσεις σε ζώντες οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε κάποιου είδους δικαστικό περιστατικό.

Η σημασία της ιατροδικαστικής έκθεσης
Η ιατροδικαστική έκθεση σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας ήταν αυτά που τελικά έλυσαν την υπόθεση του θανάτου της Καρολάιν.”Αρχίσαμε από εκείνη την ώρα, η Ασφάλεια, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και εμείς από την ιατροδικαστική πλευρά να κολλάμε τα κομμάτια του παζλ. Εγώ έλεγα την επιστημονική μου άποψη όταν μου εζητείτο χωρίς να ρωτώ λεπτομέρειες για την πρόοδο των ερευνών και έτσι κάνω πάντα. Παρέδωσα εγκαίρως τις ιατροδικαστικές εκθέσεις του θύματος και του δράστη, κλήθηκα να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις όταν υπήρχε ένα νέο εύρημα και περίμενα τη στιγμή της κάθαρσης” πρόσθεσε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου.

 Διαβάστε Ακόμα