Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΣυγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Σταμάτη Κόκοτα - «Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας»

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Σταμάτη Κόκοτα – «Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας»

.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το τελευταίο αντίο στον  Σταμάτη Κόκοτα.
Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε ηλικία 85 ετών,  ενώ νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο της Βούλας, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του, αλλά και σε όσους τον θαύμαζαν για τη μεγάλη καριέρα του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Στεφάνια από νωρίς το μεσημέρι κατέκλυσαν τον ναό, ενώ συγγενείς, φίλοι από τον καλλιτεχνικό χώρο, και απλός κόσμος, υποδέχτηκαν την σορό με χειροκροτήματα.

Ντυμένος στα μαύρα και υποβασταζόμενος έφτασε λίγο μετά τις 12 ο γιος του Σταμάτη Κόκοτα, Δημήτρης, ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο επικήδειος λόγος του.

Ο επικήδειος του Δημήτρη Κόκοτα

«Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας. Μας αγάπησες πάρα πολύ. Μας έδωσες πολλή αγάπη. Τη γυναίκα, τη μάνα μας, τη δεύτερη γυναίκα την Ευαγγελία, τα παιδιά του. Του δώσαμε κι εμείς πάρα πολύ αγάπη. Ήμασταν το στήριγμά του κι έτσι μας έμαθε να αγαπάμε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ο Σταμάτης για τα παιδιά του είχε πάντα μια θέση για όλους. Πήγαιναν να τον δουν, να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν κι ας μην τους ήξερε καθόλου. Ήταν βιοπαλαιστής, άπλωνε το χέρι του, έδινε χρήματα, είχε φροντίσει για τη ψυχή του, έκανε αγαθοεργίες, ανεγέρσεις ναών και σε ορφανοτροφεία. Ξεγέλασε τον θάνατο. Ο Σταμάτης για μένα θα είναι πάντα εδώ, θα ζει σίγουρα μέσα στις καρδιές όλων μας. Στη σκέψη μας, θα τον ακούμε, θα είναι πάντα εδώ να μας στηρίζει. Είχε για όλους έναν καλό λόγο και θεωρούσε όλο το κόσμο αγαπημένο και φίλο του».

kideia-kokota_4_2
Δημήτρης Κόκοτας
kideia-kokota_2
kideia-kokota_5
Ελένη Ροδά
kideia-kokota_6
kideia-kokota_3

 

kideia-kokota__1_
Αργύρης Παπαργυρόπουλος
kideia-kokota__3_
Δημήτρης Παπάζογλου
5694831
Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς
kideia-kokota__6_
kideia-kokota__5_
kideia-kokota__4_
kideia-kokota__11_
kideia-kokota__10_
kideia-kokota__12_
Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας η κηδεία του τραγουδιστή πραγματοποιήθηκε, τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη στο δήμο Ζωγράφου.

 Διαβάστε Ακόμα