Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και δομή φιλοξενίας παιδιών με ειδικές ανάγκες

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και δομή φιλοξενίας παιδιών με ειδικές ανάγκες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της φιλοξενίας ανήλικων παιδιών από δομές, μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ερευνά τις καταγγελίες γονέων για κακοποίηση σε μια ακόμα δομή που βρίσκεται σε λειτουργία.

Όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από 3-4 γονείς και πιθανόν έναν υπάλληλο της δομής που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι καταγγελίες φέρεται να έχουν γίνει στις αρχές του καλοκαιριού, με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει και στη λήψη των σχετικών καταθέσεων από τα πρόσωπα που προχώρησαν σε αυτές -κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

«Το συγκεκριμένο κέντρο δέχεται καθημερινά περίπου 70 παιδιά» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, συμπληρώνοντας πως οι καταγγελίες αφορούν κακοποίηση, κακομεταχείριση και εγκατάλειψη των παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο κέντρο βρίσκεται στην περιοχή των νοτίων προαστίων, με την Ελληνική Αστυνομία να συγκεντρώνει στοιχεία και φωτογραφίες για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα