Αρχική Κοινωνία Στις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης κλιμάκιο του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών

Στις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης κλιμάκιο του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Ροδόπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ – Πάνω από 1.000 ζώα πνίγηκαν στη Ροδόπη από την κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ – Επιχείρηση απεγκλωβισμού κτηνοτρόφου και 35 ζώων στην Ροδόπη (ΦΩΤΟ)

Στις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης πρόκειται να βρεθεί αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από την άμεση αποδοχή αντίστοιχου αιτήματος του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νικόλαου από το Υπουργείο ΥΜΕ.

Παρέμβαση Ε.Στυλιανίδη για την αποκατάσταση των πλημμυρών
«Η πύκνωση των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων στο Ν. Ροδόπης, αναδεικνύει την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης και δράσης της Περιφέρειας, των Δήμων αλλά βεβαίως και του κεντρικού Κράτους, προκειμένου να προστατεύσουμε από τα φαινόμενα κλιματικής αλλαγής τις ανθρώπινες ζωές, τις υποδομές, τις καλλιέργειες, τις περιουσίες των πολιτών και το εισόδημα τους, δηλαδή το ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης και σημειώνει ότι μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Μεταφορών Κ.Καραμανλή έρχεται στη Ροδόπη εξειδικευμένο κλιμάκιο του Υπουργείου προκειμένου να βοηθήσει την προσπάθεια της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Παρέμβαση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου στην Διακομματική Επιτροπή για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θράκη
Το θέμα των τελευταίων καταστροφικών πλημμυρών στη Θράκη έθεσε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, κα Ντόρα Μπακογιάννη στην χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής. Επίσης πρότεινε την παράταση των εργασιών της για ένα τρίμηνο ακόμα. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου παίρνοντας τον λόγο, αφού συμφώνησε για την ανάγκη της παράτασης, ώστε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να υπάρξει ένα πόρισμα που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις προσδοκίες των πολιτών της περιοχής, αναφερόμενος στο θέμα των καταστροφών στην Θράκη σημείωσε ότι επιβάλλεται να κινητοποιηθούν τα συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται, ώστε να ενεργοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν ο κρατικός μηχανισμός για να υπάρξει ανακούφιση και αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που ανέκυψαν.

Επίσκεψη Τσαλικίδη – Γκαράνη στο Λίσσο
Επίσκεψη στα αναχώματα του Λίσσου πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης με το Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, καθώς ξεκίνησαν ήδη και συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

 

Αποτύπωση των ζημιών ζητά ο αντιπεριφερειάρχης
Την πλήρη αποτύπωση των ζημιών από τις βροχοπτώσεις της 12ης Ιανουαρίου, σε οδικές υποδομές στο τοπικό και επαρχιακό δίκτυο, σε αναχώματα ποταμών και ρεμάτων που βρίσκονται εντός της επικράτειας τους ζητά με έγγραφό του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Το έγγραφο στάλθηκε στους πληγέντες Δήμους Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ

- Advertisement -

Must Read