Αρχική Κοινωνία Στα σούπερ μάρκετ τα self test;

Στα σούπερ μάρκετ τα self test;

Η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία σταματά στις 19 Ιουνίου και όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, θα γίνουν τις επόμενες μέρες επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα «κανάλια διανομής» των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Ποια θα είναι όμως αυτά τα κανάλια διανομής;

Στα μέσα Μαΐου είχε κυκλοφορήσει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που ανέφερε πως η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο να γίνεται η προμήθεια των self test και από τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διευκολύνεται η διάθεση στους πολίτες, με τον ίδιο τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα και στα φαρμακεία. Δηλαδή, με την ταυτοποίηση του δικαιούχου μέσω του προσωπικού αριθμού ΑΜΚΑ και την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε επιβεβαιώσει τότε και ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αποκαλύπτοντας μάλιστα και όλο τον σχεδιασμό. Όπως είχε αναφέρει, το σενάριο προέβλεπε να δημιουργηθεί ένα «περίπτερο» εντός των σούπερ μάρκετ, όπου η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι ίδια με εκείνη που γίνεται στα φαρμακεία: Να απευθύνεται ο πολίτης με το ΑΜΚΑ του στον αρμόδιο υπάλληλο ο οποίος θα καταχωρεί τα στοιχεία του και θα μπορεί να προμηθεύεται το δωρεάν self test για τη μετάβαση στην εργασία του.

Όμως, τότε, μία μόλις μέρα μετά από την κυκλοφορία των παραπάνω διαρροών, ο ΕΟΦ έβαλε «φρένο» στα σενάρια περί διάθεσης των self test από τα σούπερ μάρκετ με μια ανακοίνωση. «H διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι τα φαρμακεία από τις 19 του μήνα σταματούν να προμηθεύουν τους πολίτες με δωρεάν self test, τα σούπερ μάρκετ ενδεχομένως να είναι η επόμενη λύση και το νέο «κανάλι διανομής» που θα δημιουργηθεί.

Εξάλλου, ο αριθμός των self test δεν θα είναι ο ίδιος, γιατί αφενός, εντός Ιουνίου, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις που ενδεχομένως θα σταματήσουν την υποχρεωτική διενέργεια selt test σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ κλείνουν και τα σχολεία, άρα πλέον δεν θα χρειάζονται υποχρεωτικά αυτοδιαγνωστικά τεστ.

- Advertisement -

Must Read

- Advertisement -S-