Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΣε απόγνωση οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό: Πεινάμε, πόσο πιο απλά να το...

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό: Πεινάμε, πόσο πιο απλά να το πούμε;

«Έχουμε φτάσει 14/12/2020 και όλα αυτά που λέγαμε μήνες τώρα πως θα συμβούν τα βλέπουμε μπροστά μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό- Επισιτισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η ΠΟΕΕΤ σημειώνει ότι:

• Οι συνάδελφοι που έπαιρναν αναστολή σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού 534, ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο, τώρα θα πάρουν 400Ευρώ επίδομα ανεργίας μετά τις γιορτές, γιατί ο ΟΑΕΔ δεν προλαβαίνει.

• Οι συνάδελφοι στην εστίαση που δουλεύουν εποχικά, όσοι κατάφεραν να πάρουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας έχουν να δουν εισόδημα από τον Αύγουστο αφού το εν λόγω επίδομα δεν παρατάθηκε γιατί ήταν έκτακτο.

• Οι συνάδελφοι στον επισιτισμό που δεν είχαν τις προϋποθέσεις για το έκτακτο αυτό επίδομα δεν έχουν πάρει ούτε Ευρώ από τον Μάρτιο του 2020

• Οι συνάδελφοι που δουλεύουν στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης δεν έχουν μπει σε καμία ρύθμιση και δεν έχουνε εισόδημα επίσης από τον Μάρτιο.

• Οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε εποχικές χειμερινές επιχειρήσεις οι οποίες φέτος δεν θα ανοίξουν, δεν έχουν δικαίωμα μονομερούς αναστολής σύμβασης (534,€) ενώ δεν μπορούν να μπουν και στο ταμείο ανεργίας αφού δεν έχουν ένσημα.

«Όλες λοιπόν οι παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων θα κάνουν Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας χωρίς την παραμικρή στήριξη από το Κράτος. Συγχαρητήρια κύριοι της κυβέρνησης. Εν έτει 2020 μας κάνατε να πεινάμε!», υπογραμμίζει.

 Διαβάστε Ακόμα