Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣαρηγιάννης: 50% αύξηση των κρουσμάτων αν ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Σαρηγιάννης: 50% αύξηση των κρουσμάτων αν ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο πρόωρης επιστροφής στην κανονικότητα έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σαρηγιάννης είπε χαρακτηριστικά πως το άνοιγμα των σχολείων στις 08 Ιανουαρίου «θα οδηγούσε σε αύξηση των κρουσμάτων κατά 50% μέχρι το τέλος του Μάρτη σε σχέση με αυτά που περιμένουμε». Συμπλήρωσε δε πως βάσει των μοντέλων που τρέχει η ομάδα του «αντί για 600 κρούσματα θα φτάναμε στα 900 στο τέλος του Μάρτη».

Συνεχίζοντας για το άνοιγμα των σχολείων είπε πως «δεν αξίζει» συμπληρώνοντας πως στο διάστημα αυτό θα πρέπει να «εκμεταλλευτούμε το θετικό σενάριο του εμβολίου».

Εξηγώντας τους λόγους για την ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων από το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε πως: «Με ανησυχούν οι γονείς και η αύξηση της κινητικότητας» συμπληρώνοντας ότι «τον Νοέμβριο ο συναγελασμός των γονέων γύρω από τα σχολεία και οι δραστηριότητες γύρω από αυτό οδήγησε στην έκρηξη των κρουσμάτων».

 Διαβάστε Ακόμα