Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΡούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δεύτερη δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δεύτερη δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

- Advertisement -

Αυλαία ανοίγει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία αφορά στους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας. Ταυτόχρονα όμως η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα δικάζεται και για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης, δίκη η οποία συνεχίζεται σήμερα σε διπλανή δικαστική αίθουσα από αυτή που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις πράξεις της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, προκαλώντας στα δυο μικρότερα παιδιά της ασφυξία με απόφραξη των αεροφόρων οδών. Κατηγορία, την οποία η 34χρονη αρνείται, όπως αρνείται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εις βάρος της Τζωρτζίνας με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Με την έναρξη της σημερινής δεύτερης δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου ο πατέρας των τριών κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης και εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης αναμένεται να ζητήσει από το δικαστήριο να του ορίσει δικηγόρους από τη νομική βοήθεια, προκειμένου να παρασταθεί (και σε αυτό το δικαστήριο) «απέναντι» από τη μητέρα των παιδιών του, για την υποστήριξη, δηλαδή, των εις βάρος της κατηγοριών. Αυτό τουλάχιστον έκαναν χθες γνωστό με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν στη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, Δημήτρης Καράμπελας και Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δυο δικηγόροι αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο εντολέας μας Εμμ. Δασκαλάκης (…) θα αναγκαστεί να ζητήσει το διορισμό συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας (την οποία ήδη έχει δηλώσει απ’ το στάδιο της ανάκρισης) μέσω της διαδικασίας για παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος. Η λύση αυτή κατέστη μονόδρομος, εξαιτίας του ότι, λόγω της έκθεσής του στην υπόθεση, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει εργασία, γεγονός που τον οδήγησε σε σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες. Συνεχίζουμε να του παρέχουμε τη στήριξη και τη νομική μας συνδρομή, και φυσικά συνεχίζεται η εκ μέρους μας εκπροσώπησή του στην υποστήριξη κατηγορίας για το θάνατο της Τζωρτζίνας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Με δεδομένο πλέον ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα υποβάλλει το παραπάνω αίτημα αλλά και εξαιτίας του γεγονός ότι η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα θα πρέπει να βρίσκεται σήμερα και στη δίκη της για την υπόθεση της πρωτότοκης κόρης της, δεν αποκλείεται ο δικαστήριο για την υπόθεση θανάτου Μαλένας και Ίριδας να διακόψει ή να αναβάλλει την εκδίκασή της. Είναι εξάλλου βέβαιο ότι αν οριστούν δικηγόροι από τον κατάλογο νομικής βοήθειας για το Μάνο Δασκαλάκη αυτοί θα χρειαστούν χρόνο ώστε να ενημερωθούν επί της δικογραφίας, ώστε να τον εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο.

«Ασφυξία»

Το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση θανάτου Μαλένας και Ίριδας στηρίζεται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα, οι οποίοι απέδωσαν το θάνατο των δυο κοριτσιών σε ασφυξία. Κατά τους δυο ιατροδικαστές αιτία θανάτου των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη είναι ο ασφυκτικός μηχανισμός, ο οποίος «βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών», αλλά και τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ιριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος». Ειδικά μάλιστα για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στο βούλευμα αναφέρεται πως από τις καταθέσεις του προσωπικού του νοσοκομείου προκύπτει πως οι γιατροί ειδοποιήθηκαν από την κατηγορούμενη μητέρα όταν το κορίτσι δε βρισκόταν στη ζωή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη δίκη για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας άγνωστο παραμένει πότε η κατηγορούμενη μητέρα θα απολογηθεί. Χθες στο δικαστήριο ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η καθηγήτρια ανοσολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Carola Vinueza, η οποία επανέλαβε ότι θεωρεί απίθανο «η κεταμίνη να σκότωσε τη Τζωρτζίνα» αφού όπως είπε η συγκεκριμένη ουσία «ακόμη και σε υπερδοσολογία 100 φορές μεγαλύτερη δεν μπορεί να προκαλέσει το θάνατο».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 







Διαβάστε Ακόμα