Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠότε χαλαρώνουν τα μέτρα: Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πότε χαλαρώνουν τα μέτρα: Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

- Advertisement -

Ένα ελεύθερο καλοκαίρι χωρίς μέτρα θα προσφέρει η κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες, σχεδιάζοντας όμως από Σεπτέμβριο να τα επαναφέρει. Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr έχει δοθεί εντολή στα αρμόδια υπουργεία να κάνουν έναν πρώτο σχεδιασμό ώστε να υπάρχει έτοιμο πλάνο μέτρων στην περίπτωση που η πανδημία επανακάμψει από το Φθινόπωρο.

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συχνά πυκνά αναφέρει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει καταργηθεί όπως και τα άλλα μέτρα τα οποία θα είναι στο συρτάρι.

Το σχέδιο για το καλοκαίρι

Όπως αναφέρουν πηγές του ethnos.gr, η τακτική που θα ακολουθηθεί το καλοκαίρι θα θυμίζει αυτή που είχε ακολουθηθεί και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Δηλαδή σε όποια περιοχή καταγράφεται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου αλλά πλέον με βαριά περιστατικά, θα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στα νησιά από όπου υπάρχει και δυσκολία μεταφοράς των ασθενών σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρά περιστατικά. Οι ειδικοί επιστήμονες θα παρακολουθούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας και όπου κρίνουν μπορεί να προτείνουν την περιστασιακή επαναφορά κάποιων μέτρων.

Εντός της εβδομάδος πάντως η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα γνωστοποιήσει τον οδικό χάρτη άρσης των μέτρων της πανδημίας, ο οποίος θα ξεκινά μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα