Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠως θα πάμε στην Εκκλησία έως τις 16 Ιανουαρίου – Τα νέα...

Πως θα πάμε στην Εκκλησία έως τις 16 Ιανουαρίου – Τα νέα μέτρα – ΚΥΑ

Από το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου στις 06:00 τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, που σύμφωνα με τον ίδιο κυριαρχεί πλέον στη χώρα – Πως θα πηγαίνουμε στην Εκκλησία

Στη δημοσιότητα δόθηκε και η ΚΥΑ που εξειδικεύει τα μέτρα. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν ισχύ έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00. Επί της ουσίας, για τον εκκλησιασμό δεν έχει αλλάξει κάτι. Έτσι λοιπόν τα μέτρα είναι τα εξής:

Για τα πρόσωπα που εισέρχονται για συμμετοχή σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή, απαιτείται κατά την είσοδο

– πιστοποιητικό εμβολιασμού

– πιστοποιητικό νόσησης

– βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test),

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας, μυστηρίου και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Πως θα εορτάσουμε τα Θεοφάνεια

Όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου ο Καθαγιασμός των υδάτων θα πραγματοποιηθεί κανονικά, βέβαια αυτό θα αποτυπωθεί με σιγουριά τις επόμενες ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ (αρχείο PDF)

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα