Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠΟΕΔΗΝ: Χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό προνοιακών μονάδων

ΠΟΕΔΗΝ: Χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό προνοιακών μονάδων

Για χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό στις προνοιακές μονάδες κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου.

Όπως αναφέρει, στις δημόσιες προνοιακές μονάδες τα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό είναι αποκαρδιωτικά.

«Στους εργαζόμενους η συμμετοχή είναι χαμηλότατη. Υπάρχουν μονάδες που οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στον εμβολιασμό κατά 50%. Έχουμε όμως και μονάδες με συμμετοχή στον εμβολιασμό σε ποσοστό 20%», επισημαίνει και προσθέτει ότι και στους περιθαλπόμενους το ποσοστό είναι χαμηλό, κοντά στο 60%. «Υπάρχουν δημόσιες προνοιακές μονάδες που ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί ο ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει τους εμβολιασμούς».

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές προνοιακές μονάδες, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι η συμμετοχή των εργαζόμενων στους εμβολιασμούς είναι στο 75% και των περιθαλπόμενων πολύ μεγαλύτερη.

Εξηγεί, όμως, ότι «υπάρχουν υποτίθεται γενικές κλινικές οι οποίες όμως στη πραγματικότητα λειτουργούν ως γηροκομεία και σε αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εμβολιασμοί, ενώ εκεί «σκάει», όπως λέει, συνεχώς συρροή κρουσμάτων.

«Γίνονται συνεχώς νέες εισαγωγές περιθαλπόμενων που δεν είναι εμβολιασμένοι. Επίσης απολύεται ή παραιτείται προσωπικό, προσλαμβάνονται νέοι, οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι. Δεν θα πρέπει να επιτρέπονται απολύσεις επ ουδενί», συνεχίζει.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει την προνοιακή μονάδα του Περιστερίου, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους περιθαλπόμενοι και νοσηλεύονται ακόμη πολλοί στα νοσοκομεία, καθώς όπως λέει εκεί η Διευθύντρια της μονάδος ήταν κατά των εμβολιασμών και επηρέασε αρνητικά εργαζόμενους και περιθαλπόμενους, και η ίδια τώρα νοσηλεύεται στο Θριάσιο με κορωνοϊό.

«Ζητάμε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και με τη κατάλληλη ενημέρωση στους συναδέλφους να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί. Είναι ζήτημα ζωής σε τέτοιες ευαίσθητες δομές. Να προγραμματίσει άμεσα ο ΕΟΔΥ τον εμβολιασμό στις προνοιακές μονάδες που δεν έχουν γίνει», προσθέτει και καταλήγει:

«Θα πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι στις δημόσιες προνοιακές μονάδες υπάρχει ελεγχόμενη διασπορά του κορωνοιου με δεδομένο ότι τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Διαθέτουμε τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό. Την ευθύνη και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών στις προνοιακές μονάδες την έχουν τα εμβολιαστικά συνεργεία του ΕΟΔΥ».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα