Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΠΟΕΔΗΝ: Ζητά μέτρα τώρα για γρίπη & κορωνοϊό -«Έρχονται δύσκολα»

ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά μέτρα τώρα για γρίπη & κορωνοϊό -«Έρχονται δύσκολα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) “προειδοποιεί” τους αρμοδίους φορείς τονίζοντας ότι τα πρώτα μαζικά κρούσματα γρίπης εμφανίστηκαν και ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό αυξήθηκαν!

Αναλυτικά, ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει:

Είχαμε εκφράσει το κίνδυνο, με την επικείμενη συνάντηση γρίπης και κορονοϊού τον χειμώνα, τα νοσοκομεία να προσαρμόσουν σε μονοθεματική τη λειτουργία τους σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων. Με απέραντες λίστες αναμονής για χειρουργεία.

Η γρίπη, εκμεταλλευόμενη την κατάργηση της μάσκας, έκανε ήδη την εμφάνισή της στα νοσοκομεία εν αντιθέσει με πέρυσι.

Στα παιδιατρικά νοσοκομεία ήδη ανιχνεύθηκαν, με τεστ, παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα με γρίπη. Πέρυσι τέτοιον καιρό δεν είχε εμφανισθεί η γρίπη.

Την περασμένη εβδομάδα (27/9), στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 1.045 ασθενείς με κορονοϊό, με πτωτική πορεία από το καλοκαίρι που είχαμε φθάσει (2/8) στους 2.609 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό. Αυτήν την εβδομάδα έχουμε αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό. Σήμερα νοσηλεύονται 1.145 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία, δηλαδή αύξηση 10% σε σχέση με τη περασμένη εβδομάδα.

Θα πρέπει να φρενάρουμε γρίπη και κορονοϊό εν όψει χειμώνα.

– Με άμεσο εμβολιασμό για τη γρίπη.

– Με άμεσο εμβολιασμό των αναμνηστικών δόσεων για τον κορονοϊό.

– Με μέτρα αυτοπροστασίας( μάσκες κ.λπ.) όπου υπάρχει συνωστισμός.

– Ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό. Δουλεύουμε εφέτος το φθινόπωρο με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι.

– Αυτές τις ημέρες γίνονται οι αιτήσεις υποψηφίων στο ΑΣΕΠ 4.000 θέσεων μόνιμου προσωπικού και δεν αναμένονται να προσληφθούν πριν παρέλθει τουλάχιστον ενάμιση έτος.

– Όταν ολοκληρωθεί η πρόσληψη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ανακύκλωση του υφιστάμενου υπηρετούντος προσωπικού, καθότι συμμετέχουν στη προκήρυξη οι συμβασιούχοι που ήδη εργάζονται με αυξημένη μοριοδότηση. Θα πρέπει λοιπόν να
μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι για να προσληφθεί καινούργιο προσωπικό.. Ποιος μπορεί να φανταστεί τη λειτουργία των νοσοκομείων αν απολυθεί το 40% του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού που είναι συμβασιούχοι.

– Πρόσληψη νέου επικουρικού προσωπικού άμεσα, το οποίο κολλάει, παρότι υπάρχουν οι σχετικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων στις Υγειονομικές Περιφέρειες, επειδή στο Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Οικονομικών για δημοσιονομικούς λόγους. Άρση αναστολών εργασίας.

Διαφορετικά θα ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα για τους ασθενείς και με εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού.

 Διαβάστε Ακόμα