Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΠλεύρης: Χωρίς επιπλέον μέτρα οι «κόκκινες» περιοχές -Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους

Πλεύρης: Χωρίς επιπλέον μέτρα οι «κόκκινες» περιοχές -Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους

Ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία κάνουν αυτήν την ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

 

Ο κορωνοϊός αντιμετωπίζεται με το εμβόλιο και με τα μέτρα προστασίας , είπε ο κ.Πλεύρης και ανακοίνωσε:

-Η επιτροπή είναι το όργανο που εισηγείται στην Πολιτεία, εμπιστευόμαστε έναν προς έναν τους επιστήμονες, παραμένει ως όργανο του υπουργείου ως έχει. Μια πρώτη διαφορά από τα μέτρα είναι ότι όσα θα ανακοινωθούν σήμερα θα ισχύουν για δεκαπέντε μέρες. Εντός δεκαπέντε ημερών θα επανεξεταστούν και θα απλοποιηθούν, ομαλοποιηθούν.

Οι «κόκκινες» περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα. Αν χρειάζεται θα ζητάμε εισήγηση από την επιτροπή.

Κανένας περιορισμός, πλήρης ελευθερία θα ισχύει για τους εμβολιασμένους.

Δεν αλλάζουν οι κανόνες και οι περιορισμοί για τους μικτούς χώρους.

Τα μέτρα θα απλοποιηθούν σε διάστημα 15 ημερών. Η υπουργική απόφαση για την υλοποιήση των μέτρων θα εκδοθεί το Σάββατο και θα ισχύει για 15 ημέρες.

Οσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί τόσο θα προστατευόμαστε περισσότερο και ως άτομα και ως κοινωνία. Οπου παραμένουν περιορισμοί είναι για να προστατευθούμε όλοι. Εχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Ακολούθως, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, είπε:

-Οπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο λιγότερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας. Π.χ. στη Βόρεια Ελλάδα από τους 55 που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόλις 2 είναι εμβολιασμένοι, ενώ πρόσφατα χάσαμε ένα νέο παιδί. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση- η πιθανότητα μειώνεται 20 φορές. Εχει πιεστεί κοντά δύο χρόνια τώρα το σύστημα υγείας, και αυτό είναι πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα. Ας είμαστε προσεκτικοί, είναι σημαντικό να μην έχουμε τα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρσι. Εκτός από τους ασθενείς με κορωνοϊό έχουμε και όλους τους άλλους ασθενείς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 
Διαβάστε Ακόμα