Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΠλεύρης: Από το φθινόπωρο νέα μέτρα , εάν χρειαστεί - Η μετάδοση...

Πλεύρης: Από το φθινόπωρο νέα μέτρα , εάν χρειαστεί – Η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους

Αντίθετος στην επαναφορά της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους παρουσιάστηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας το γεγονός πως η διασπορά γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες και σε σημεία διασκέδασης.

Μιλώντας στον Alpha, δήλωσε πως «η λογική μας είναι ότι -στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα με την πανδημία- τα οποιαδήποτε μέτρα τεθούν να είναι αναλογικά απολύτως απαραίτητα, όχι οριζόντια όπως την προηγούμενη περίοδο».

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Οι πολίτες που θέλουν να αισθάνονται μια μεγαλύτερη ασφάλεια, κάνουν χρήση της μάσκας. Ο έλεγχος είναι ένα άλλο θέμα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, προσπαθούμε να μπαίνουν τα διοικητικά πρόστιμα, εκεί όπου υπάρχει υποχρεωτικότητα».

Πλεύρης: Η μεγάλη πίεση είναι στους ανοικτούς χώρους

«Είμαστε σε ένα κύμα το οποίο βαίνει προς την κορύφωση. Ενώ τις προηγούμενες βδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%-120%, αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στο 10%. Το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος είναι ότι δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτή την περίοδο ο ιός μεταδίδεται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους. «Στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι κλειστοί χώροι είναι περιορισμένοι. Η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες, όπου υπάρχει έντονη διασκέδαση».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα