Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΠειθαρχική δίωξη στον Αλέξη Κούγια για δηλώσεις του μετά από αναφορά του...

Πειθαρχική δίωξη στον Αλέξη Κούγια για δηλώσεις του μετά από αναφορά του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών

Πειθαρχική δίωξη στον για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον περασμένο Μάρτιο. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου στο πλαίσιο της δίκης του Δημ. Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης.

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε – μετά από σχετική εισήγηση – από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Πειθαρχική δίωξη στον Κούγια: Η αναφορά υποβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο

Η αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε κατατεθεί και προς τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Ανοικτή Επιστολή με θέμα «Απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Κι άλλος πειθαρχικός έλεγχος για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη εκκρεμεί πάντως τόσο σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου όσο και σε βάρος του κ. Κούγια. Και οι δυο έχουν κληθεί για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

Οι διώξεις κατά Κούγια και Βλάχου ήρθαν λίγο διάστημα μετά την απόφαση του ΔΣΑ να προχωρήσει σε έρευνες για τις λεγόμενες «τηλεδίκες». Όπως έγραψε το dikastiko.gr με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του, ο ΔΣΑ εκκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου για τις αποκαλούμενες τηλεδίκες, επι εκκρεμών υποθέσεων.

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα